Gordan Jandroković:

Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u srijedu, o opozivu Dalić rasprava u četvrtak

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u srijedu, o opozivu Dalić rasprava u četvrtak
09.04.2018.
u 14:20
Upitan može li Davor Ivo Stier ostati na mjestu političkog tajnika HDZ-a nakon sukoba s Plenkovićem kratko je odgovorio: O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme, a neće proći dugo vremena
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je danas da će saborska sjednica u srijedu početi Aktualnim prijepodnevom nakon čega će biti rasprava o Istanbulskoj konvenciji, a u četvrtak će se raspravljati o opozivu  potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Jandroković je novinarima na Trgu sv. Marka, nakon redovitog sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, najavio da će saborska sjednica u srijedu početi Aktualnim prijepodnevom nakon čega će biti rasprava o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama i nasilju u obitelji, a u četvrtak će se raspravljati o opozivu potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Nije želio iznijeti detalje sastanka s premijerom Plenkovićem uoči nastavka sjednice Sabora rekavši kako se radi o internim razgovorima. Upitan može li Davor Ivo Stier ostati na mjestu političkog tajnika HDZ-a nakon sukoba s Plenkovićem kratko je odgovorio: O tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme, a neće proći dugo vremena.

Jandroković, koji je i glavni tajnik HDZ-a, dodao je da će o tome razgovarati unutar stranke. Smatra kakoje ta situacija drugačija od onih koje su imali jer se povela javna rasprava, čule su se dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio Stier.

"Ne znam na koga je mislio i bilo bi dobro da on to objasni, s obzirom na to što je kazao je vrlo neugodno za one o kojima je govorio. Pa bi bilo dobro da on objasni o čemu je u stvari govorio i zašto je to tako kazao", poručio je.

Jandroković smatra i da bi bilo dobro da Stier tom prilikom objasni je li tada mislio na nekoga u ili izvan HDZ-a, jer, kazao je, govoriti nekome da ucjenjuje nekoga iz hijerarhije Crkve je "poprilično neugodno i zaslužuje objašnjenje". Navodeći kako ne zna nikoga u HDZ-u tko se pronašao u tim Stierovim rječima ponovio je kako bi bilo dobro da se javno čuje o kome se radi.

Na pitanje je li upitna pozicija međunarodnog tajnika stranke Mire Kovača, koji se također protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije, odgovorio je da je i sam Plenković rekao kako se tu ne radi o penaliziranju već o načelima da bi svi zajedno trebali braniti politiku stranke.

Podsjetio je i da su potporu ratifikaciji te konvencije i politici vrha stranke i predsjednika HDZ-a već dali stranačko Predsjedništvo, 21 županijski odbor te nekoliko zajednica HDZ-a. 

"Očekujemo da svi, u situaciji kada je HDZ napadnut od političkih protivnika, brane politiku stranke", rekao je.

Upitan kako komentira pad rejtinga stranke po posljednjim istraživanjuma Cro Demoskopa, Jandroković je rekao kako, s obzirom na posljednje događaje (Istanbulska konvencija, zagađenje vode u Slavonskom Brodu i slično), to je rezultat svega toga. 

Na pitanje hoće li zastupnici HDZ-a prilikom glasanja o ratifikaciji Istanbulske konvencije moći glasati po savjesti odgovorio je kako će o tome odlučiti u idućim danima.            

Vezano uz izbor voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme, Jandroković je kazao kako očekuje da će se danas ili u idućim danima "sve to raščistiti" i da će koalicija nastaviti uspješno raditi. Upitan hoće li Radovan Fuchs biti voditelj ERS-a odgovorio je kako će o tome odlučiti Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. 

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:19 09.04.2018.

HDZ = HNS + SDSS +VOJVODA SOROŠ +JEDNUMLJE +POSLUŠNICI

RI
rightside
15:36 09.04.2018.

ma super,, znaci ovaj tjedan ce se znat kad plenkovic daje ostavku ili kad se pocinju skupljat potpisi za referendum,, tako da plenkovic i batinom i hapsenjima prisili sve da glasaju za IK,OPET SE IDE NA REFERENDUM,,plus jedino neznam otkuda ce plenkovic sad skupit glasove za zastitu dalicke,?? tj sad cak ni stira ne smije dirat,,))))))))eto vraga,, tako je to kad ides pod drugim jamu kopat,pa sam padnes u nju,,))) i jos da padnes sam,,nego ce i tvoji popadat po tebi,,))))

Avatar Terra
Terra
14:27 09.04.2018.

Na tebe njonjoslava i uštipnuti guz Andreju...