'NE MORAJU IZMIŠLJATI'

Ne možete doći na posao jer ste mamurni? Odsada radnicima dozvoljeno bolovanje

Foto: Thinkstock
Ne možete doći na posao jer ste mamurni? Odsada radnicima dozvoljeno bolovanje
01.09.2017.
u 11:09
Londonsko poduzeće iz glazbenog sektora nudi svojim zaposlenicima da uzmu bolovanje dan nakon pijanke
Pogledaj originalni članak

Londonsko poduzeće iz glazbenog sektora nudi svojim zaposlenicima da uzmu bolovanje dan nakon pijanke kako bi se riješili mamurluka i bili opet sposobni za rad.

"Naši zaposlenici više ne moraju izmišljati da su pokupili nekakav 'gadan virus u 24 sata' niti mijenjati glas fingirajući promuklost putem telefona. Dovoljno je šefu reći što se stvarno dogodilo", navodi Dice, tvrtke specijalizirana za prodaju koncertnih karata putem smartphonea.

Svima se dogodi da se 'razbiju u obilno zalivenoj' noći pa je odsad dovoljno poslati šefu emotikon "pivo", "bolestan" ili "muzika" i njemu će biti jasno što se dogodilo.

Tvrtka želi potaknuti svoje zaposlenike da punim plućima uživaju u londonskoj glazbenoj sceni kako bi bolje radili svoj posao.

"Cjelokupnoj našoj ekipi glazba je u krvi i neki od najvećih glazbenih ugovora potpisani su upravo nakon koncerta", objašnjava Phil Hutcheon, utemeljitelj i vlasnik Dica.

Zaposlenici će imati pravo četiri dana u godini uzeti bolovanje radi triježnjenja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
12:39 01.09.2017.

Jeseni milu bigulicu, četiri su dana premalo. Za triježnjenje Englezima bi trebalo dati barem 50 radnih dana na godinu (otprilike svaki ponedjeljak). I s Hrvatima stvar je tu negdje. Mašala

MX
Mister X
00:48 16.09.2017.

Ne možete doći na posao jer ste mamurni? Odsada radnicima dozvoljeno bolovanje u njemačkoj sam to doživio prije skoro 50 godina """bolovanje """" ( nesposoban taj dan za rad ! ) Ako se pona vlja to je problem i za liječenje od alkoholizama je bolest ! To je negdje tko viđeno ! I Kratko se tolerira nakon liječenja više ne ...