KORONAVIRUS

NATO se priprema za mogući drugi val pandemije koronavirusa

Foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Canadian troops of NATO eFP battlegroup attend military drill Steele Brawler during coronavirus disease (COVID-19) outbreak near Daugavpils,
Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/PIXSELL
Coronavirus - Dresden
Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/PIXSELL
Coronavirus - Dresden
16.06.2020.
u 22:36
Oružane snage trideset zemalja NATO-a angažirane su u pomaganju zdravstvenim ustanovama u borbi protiv širenja koronavirusa i liječenju oboljelih u poljskim bolnicama kojima su pojačani bolnički kapaciteti
Pogledaj originalni članak

NATO se priprema za mogući drugi val pandemije koronavirusa i prikupit će zalihe medicinske opreme i materijala za slučaj da se to dogodi, rekao je u utorak glavni tajnik Jens Stoltenberg.

„Pripremamo se za eventualni drugi val”, rekao je na konferenciji za novinare putem video veze uoči sastanka ministara obrane Saveza. Operativni plan bit će predstavljen u srijedu. Plan predviđa stvaranje zaliha opreme za osobnu zaštitu i drugih materijala kako bi ih se u slučaju potrebe moglo brzo distribuirati, objasnio je.

Bit će uspostavljen i poseban fond od nekoliko milijuna eura za kupnju medicinske opreme i plaćanje prijevoza liječnika i pacijenata u slučaju potrebe, dodao je.

Te mjere „omogućit će nam da brže reagiramo na mogući drugi val pandemije, kako bi potrebna oprema mogla stići na pravo mjesto i u pravo vrijeme”, istaknuo je.

Oružane snage trideset zemalja NATO-a angažirane su u pomaganju zdravstvenim ustanovama u borbi protiv širenja koronavirusa i liječenju oboljelih u poljskim bolnicama kojima su pojačani bolnički kapaciteti.

NATO je koordinirao više od 350 vojnih letova kojima je slana oprema i kojima su prevoženi oboljeli na liječenje u druge države članice.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
01:12 17.06.2020.

juče vidjeh dvije molekule korone kako zlurado komentiraju kako će nas sljedeći put pokosit jer su sada kao mutirale te se prenose prdcem. Đikić za sada šuti.