NAPADNUTI SEZONAC

'Nastavio sam raditi, ali kada je otkriven moj identitet, nisam se osjećao sigurno'

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
'Nastavio sam raditi, ali kada je otkriven moj identitet, nisam se osjećao sigurno'
16.06.2019.
u 21:00
Napadnuti mladić ne zna što dalje, ali kaže da privatnu tužbu neće podići
Pogledaj originalni članak

Jedan od sezonaca koje je prije tjedan dana u Supetru napala bračka Torcida odlučio je, radi osobne sigurnosti, ipak se vratiti kući u Negoslavce, selo nedaleko od Vukovara, kako bi se od svega odmorio, ali i razmislio što i kako dalje.

Ugasio sve svoje profile

– Poslije toga događaja nastavio sam normalno raditi. Međutim, ubrzo je otkriven moj identitet i jednostavno se nisam više osjećao sigurno. Na Facebook i Instagram počeo sam dobivati razne neugodne poruke. Uz to u starim fotografijama pronašli su i moju fotografiju sa šalom Crvene zvezde – kaže nam A.V. koji je ugasio svoje profile na društvenim mrežama.

Zbog svega toga počeo se osjećati nesigurno te je, kako je rekao, imao osjećaj da ga svi gledaju i da mu na čelu piše tko je, što je i odakle je. Uz sve to Supetar je mali i nemoguće je izbjegavati mjesto gdje se sve to dogodilo. U blizini su i prostorije bračke Torcide gdje se okupljaju navijači među kojima su i oni koji su napali sezonce jer su Srbi.

Upravo su toga 9. lipnja prolazili pokraj tih prostorija i pekare kada je A. V. upitao prijatelja hoće li što jesti. Nastavili su dalje hodati, da bi se ubrzo njih 20-ak zaletjelo na njih s povicima: „Di si, Srbine“ i počeli ih tući rukama i nogama.

– Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugoga izbora iako su mi radni kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim raditi. Ovo mi je bila prva godina da radim kao sezonac na Jadranu, a došao sam kako bih nešto zaradio. Radio sam mjesec dana i onda sam morao nazad. Nismo im ništa nažao učinili niti ih na bilo koji drugi način isprovocirali da bi nas napali. Nažalost, dogodilo se i tu smo gdje smo – kaže nam ovaj mladić.

Ozljede koje je zadobio su skoro prošle, ali je ostalo iznimno ružno iskustvo i gorak okus u ustima. Govoreći o planovima, kaže kako ne zna što će i kako dalje, ali i da vjerojatno neće podignuti privatnu tužbu protiv napadača koji su ga ozlijedili. Tužbu će ipak možda podignuti vlasnik objekta u kojem je radio i za kojega A.V. ima samo riječi hvale. Pohvalio je i podršku koju je dobio od gradonačelnice Supetra Ivane Marković koja ga je također pozvala da ostane u Supetru i dalje raditi.

Pomoć općine Negoslavci

– Obišli smo obitelj i svakako ćemo se potruditi da pomognemo koliko možemo i obitelji i tome dečku. Mi smo svakako za normalizaciju odnosa između Hrvata i Srba i želimo da se što više u medijima govori o pozitivnim stvarima kojih ima puno, ali se o njima malo zna. Osuđujemo nasilje i želimo da počinitelji budu pronađeni i adekvatno kažnjeni – rekao je načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 107

PR
Princeza
21:10 16.06.2019.

Evooo gaa.Tek 7 clanak danas o ugrozenim Delijama. Dajte i 8. Sa nestrpljenjem ocekujemo.

PA
Pajdo
21:09 16.06.2019.

Najpametnije preko granice.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
21:19 16.06.2019.

živi za srbiju i pun je mržnje a mi bi ga trebdli poštivati jer je on manjina