Komšić apelira:

'Nastavi li se s napetostima, glavne žrtve bit će Hrvati u središnjoj Bosni'

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
'Nastavi li se s napetostima, glavne žrtve bit će Hrvati u središnjoj Bosni'
11.12.2018.
u 13:32
"Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne platit će cijenu", izjavio je Komšić
Pogledaj originalni članak

Nastavi li se sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti Hrvati središnje Bosne kojima prijeti sudbina kakva je zatekla hrvatski narod na teritoriju današnje Republike Srpske, upozorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za bosanskohercegovački javni servis BHT 1.

Po izvacima objavljenim na mrežnim stanicama BHRT-a, Komšić je kazao kako se mora odmah prestati s politikom izazivanja svađa i podjela naroda u BiH koja ne prijeti toliko Hrvatima na području Hercegovine koliko može imati katastrofalne posljedice za njihove sunarodnjake u središnjoj Bosni.

"Što ćemo ako nam se dogodi da nam se isele Hrvati iz središnje Bosne i to ne onako kako su izašli iz Banjalučke biskupije (progonom) nego sada dobrovoljno", upitao se Komšić, ocijenivši da bi to bila "katastrofa za narod i za Katoličku Crkvu".

Prve žrtve takve politike kojom se potenciraju zavade bit će, po njemu, upravo Hrvati središnje Bosne.

"Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne će platiti cijenu", izjavio je Komšić.

Prema dostupnim statističkim pokazateljima, od prijeratnih 193.000 Hrvata središnje Bosne protjerano je ili ih se iselilo više od polovice, što za vrijeme rata, a što u poratno vrijeme.

Pogledajte video prepirke Željka Komšića i Harisa Silajdžića u staroj emisiji:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 134

KO
koraknaprijed
13:44 11.12.2018.

Jeli ti to prijetiš?

SO
sokodnaranče
13:47 11.12.2018.

Ovo je za mene objava rata.

CR
crocro
13:56 11.12.2018.

Ovo je čovjek koji je stvorio najveće napetosti u povijesti BiH. Ovaj čovjek je pobijedio na izborima zahvaljujući glasovima muslimana jer Hrvatski narod u BiH nije glasovao da bi on pobijedio jer Hrvatski narod u BiH nije želio da ih ovaj čovjek predstavlja kao legitiman predstavnik. On je od strane bošnjaka oktroiran Hrvatskome narodu koji ga ne želi niti vidjeti a kamo li da ih predstavlja. Zato gdje god da se pojavi on je "Persona non grata", jedino što mu Hrvatska nije izrekla mjeru "Persona non grata" i to je velika šteta. On ne podnosi niti Hrvate a niti Hrvatsku pa iako je po propisima legalan predstavnik Hrvata, on za njih ne postoji niti ga priznaju. I zato Hrvatski narod trpi i pati zbog čovjeka koji samo izazva svađe , zavadu i napetosti.