SPORNI POTPISI

Narod odlučuje poslao dopis Ministarstvu uprave, evo što traže

Foto: Ministarstvo uprave
Narod odlučuje potpisi
Foto: Ministarstvo uprave
Narod odlučuje potpisi
Foto: Ministarstvo uprave
Narod odlučuje potpisi
Foto: Ministarstvo uprave
Narod odlučuje potpisi
Foto: Ministarstvo uprave
Narod odlučuje potpisi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Narod odlučuje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Narod odlučuje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Narod odlučuje
19.10.2018.
u 13:30
Inicijativa je ocijenila neprihvatljivim zajedničko izvješće u kojem ministarstvo "međusobno miješa te dvije inicijative o potpuno odvojenim temama".
Pogledaj originalni članak

Građanska inicijativa Narod odlučuje uputila je dopis Ministarstvu uprave u kojem traže kategorizaciju 30.000 nepriznatih potpisa, zasebno izvješće o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa i da se specificira po kojim su osnovama potpisi proglašeni nevažećima.

Narod odlučuje u petak je priopćio kako je od ministra uprave Lovre Kuščevića dopisom zatražio kategorizaciju 30.000 potpisa i zasebno Izvješće. Zatražili su da se navede koji je broj potpisa odbačen za svaku od kategorija koje su navedene kao razlog odbacivanja.

U priopćenju su istaknuli da su Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj različite i odvojene referendumske inicijative u vidu organizacijskog odbora, referendumskih pitanja, prikupljenih potpisa i rada te se zaključcima Sabora i Vlade vode kao različite sa zasebnom klasifikacijskom oznakom.

Inicijativa je ocijenila neprihvatljivim zajedničko izvješće u kojem ministarstvo "međusobno miješa te dvije inicijative o potpuno odvojenim temama". Tvrdi da takav postupak ostavlja jak dojam pokušaja manipulacije.

Od Kušćevića su zatražili da u novom izvješću razdvoji potpise koje Ministarstvo uprave nije priznalo, "a koji predstavlja glavninu neprihvaćenih potpisa, tj. 30.726 potpisa za prvo i 30.626 potpisa za drugo referendumsko pitanje".

Zatražili su da se navede koji je broj potpisa odbačen za svaku od kategorija koje su u objavljenom izvješću skupno navedene, primjerice osobno ime na potpisnoj listi ne odgovara osobnom imenu u registru birača, nečitko upisani podaci, neispravan OIB, podaci ispravljani ili nadopunjavani i sl. Traže i informacije o broju potpisa građana koje je APIS proglasio nevažećim te specificiranje po kojim su osnovama potpisi proglašeni nevažećima.

Inicijativa želi da im se, u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama, dostave podaci te navede "zbog čega bi činjenica da su neke potpisne liste isprintane, a ne tiskane, bila sporna za priznavanje potpisa građana valjanima, kako se navodi na 39. stranici Izvješća".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Mimizo
14:00 19.10.2018.

ovo je sramota u šta se pretvara i vodi hdz i neminovno je da će platiti cijenu na prestojećim izborima gdje če pobjediti domoljubna opcija jer narod se više ne može prevariti a sada je bila prilika da se ide na izbore jer partija je u raspadu ali ne kao da se partija štiti da bi udba stvorila veliku koaliciju e neče proći

MI
Mimizo
14:06 19.10.2018.

u ovom slučaju hdz se okrenuo protiv svojih glasača a da se ne plaše referenduma mogli su kao pilat oprati ruke i reči mi smo usvojili istambulsku konvenciju ali je narod odlučio drugačije ali bi se time zamjerili pupovcu.radinu.vrdoljaku itd e pa radi tih istih če biti gubitnici na sljedečim izborima i narod če kad se promjeni vlast ipak imati pravo na referendum