DORH će se žaliti na visinu kazni

Nakon osam godina osuđeni jer su otjerali porezne inspektore i prijetili im smrću

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Nakon osam godina osuđeni jer su otjerali porezne inspektore i prijetili im smrću
29.09.2021.
u 20:09
Okrivljenici su proglašeni krivima jer su u svojem ugostiteljskom objektu u Lopatincu prijetnjama smrću spriječili trojicu poreznih inspektora da nakon provedenog nadzora sastave zapisnik o utvrđenim nepravilnostima
Pogledaj originalni članak

Zbog tri kaznena djela prisile prema službenim osobama 47-godišnjak je osuđen na jednu godinu i četiri mjeseca zatvora, a 38-godišnjak uvjetno na jednu godinu, s rokom kušnje od pet godina. No, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu smatra da su kazne preblage, pa je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu.

Okrivljenici su proglašeni krivima jer su 29. travnja 2013. u svojem ugostiteljskom objektu u Lopatincu prijetnjama smrću spriječili trojicu poreznih inspektora da nakon provedenog nadzora sastave zapisnik o utvrđenim nepravilnostima i potom ih istjerali iz objekta.

- Žalba je podnesena zbog odluke suda o kaznama jer državno odvjetništvo smatra da su okrivljenicima izrečene preblage kazne koje nisu primjerene težini počinjenih kaznenih djela i utvrđenim otegotnim okolnostima. U žalbi je predloženo da se okrivljenicima izreknu strože bezuvjetne kazne zatvora - priopćio je DORH.

>> Pogledajte i ovaj video - Harald Kopitz doveden pred suca istrage: Određen mu je istražni zatvor

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar KALIMERO
KALIMERO
21:45 29.09.2021.

Pišete o svakakvim glupostima samo o onome što se u Hr. državi događa, a vezano je uz redarstvene i vojne snage ne. Ovi iz tanjuga ni članka ,a kamoli slova o današnjem danu Hr. policije, prikazivanju njihovih vještina i opreme kojih je danas bilo u svim većim gradovima kao i o današnjem prikazu brodovlja Hr.ratne mornarice. O tome im je poniženje pisati jer ih ne smatraju svojima. Oni su bučkov medij koji besramno odrađuje za njih zadane im zadatke.

TR
tratincica68
20:27 29.09.2021.

ja bi to bio rijesio u 15 minuti a ne u 8 godina