Trgovina ljudima

Najveća akcija protiv organiziranog kriminala u povijesti Njemačke

Foto: Reuters/PIXSELL
Najveća akcija protiv organiziranog kriminala u povijesti Njemačke
18.04.2018.
u 12:14
Državljani Tajlanda su uglavnom isprva bili držani u jednom bordelu u Siegenu odakle su kao roba bili slani u bordele diljem Njemačke
Pogledaj originalni članak

Savezna policija u srijedu od ranog jutra vrši pretrese u stanovima i bordelima diljem Njemačke a akcija je uperena protiv bandi koje su iz inozemstva krijumčarile osobe i zatim ih prisiljavale na prostituciju. Policija je dosad privela preko 100 osoba, a govori se o najvećoj akciji protiv organiziranog kriminala u povijesti Savezne policije.

"Stotine žena i muškaraca bile su izložene beskrajnoj pohlepi krijumčara ljudi", komentirao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer akciju Savezne policije u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9. Ukupno u akciji sudjeluje više od 1500 policajaca.

Glavni osumnjičeni su jedna 59-godišnja Tajlanđanka i njezin 62-godišnji njemački suprug. Njima se, kako je priopćilo tužiteljstvo u Frankfurtu koje je koordiniralo akciju, na teret stavlja da su iz Tajlanda u Njemačku s lažnim vizama dovodili žene i transrodne osobe te ih prisiljavali na prostituciju i pritom oduzimali prihode.

Državljani Tajlanda su uglavnom isprva bili držani u jednom bordelu u Siegenu odakle su kao roba bili slani u bordele diljem Njemačke.

Protiv ukupno 56 osoba je podignuta optužnica zbog krijumčarenja ljudi, prisilne prostitucije, svodništva, krađe i porezne utaje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar superhik74
superhik74
15:30 18.04.2018.

To bi Soros mogao nazvati agresijom i ugrozavanjem ljudskih prava "doktora i inzinjera" migranata..

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:34 18.04.2018.

zapalit ih!

ST
Stipan
22:08 19.04.2018.

Uhapse ih pa nakon dva dana svi na slobodi.