Kulinarski transfer

Najmlađi chef s Michelinom prelazi u riječki Hilton Costabella resort

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Robert Pichler
Deni Srdoč
Foto: Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa
05.10.2020.
u 17:37
Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant& Lounge, vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim, riječi su chefa Denija Srdoča
Pogledaj originalni članak

Najmlađi hrvatski kuhar koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč od 1. rujna više nije chef u restoranu Draga di Lovrana, a od tog dana se domaća gastro scena bavi i pitanjem kuda će mladi kulinarski mag, Hoće li ostati u Hrvatskoj ili će ga 'ukrasti' neki elitni restoran u inozemstvu? Rođeni Krčanin, doznaje se danas, i dalje neće daleko od svog otoka. Naime, pridružuje se timu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa kao glavni kuhar za Nebo Restaurant & Lounge. Inače, otvorenje Hilton Rijeka Costabella Beach resorta, smještenog na potezu od Rijeke prema Opatiji, planira se početkom iduće godine.

- Iznimno se radujemo iskazati dobrodošlicu Deniju kao glavnom kuharu ekskluzivnog restorana smještenog na zadnjem katu našeg resorta. Sa Denijem koji će predvoditi tim stručnih kuhara u tom restoranu, donijet ćemo novo kulinarsko iskustvo i avanturu u Kvarnerski zaljev i Hrvatsku za sve naše goste - kaže Jose Luis Ruiz Arroyo, generalni direktor, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.

Dvadesetosmogodišnji chef, osim Michelinovom zvjezdicom, može se, inače, pohvaliti i titulom najboljeg mladog hrvatskog kuhara 2018. i mladim talentom godine od strane vodiča Gault & Millau. Ljubav i strast prema kuhanju usadila mu je, otkriva, baka koja mu je bila inspiracija za odabir karijere i odluku da upiše privatni kulinarski institut Oliva Allegra u Splitu.

- Moja jela su kreativan i suvremen prikaz mediteranske i hrvatske tradicije, sa receptima i sastojcima podrijetlom iz cijele Hrvatske. Predstavljanje moje interpretacije nove hrvatske gastronomije na tako jedinstvenom mjestu kao što je Nebo Restaurant & Lounge, zajedno s timom iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrlo je uzbudljiv projekt kojem se jako veselim - riječi su chefa Denija Srdoča, koji u svojoj kuhinju kombinira moderno i tradicionalno s daškom talijansko-francuskog utjecaja.

Iako glavni izvor nadahnuća ostaje ukorijenjen u njegovom mediteranskom nasljeđu, Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju ove šarolike destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama "od farme do stola " i "zero food waste", poručuju iz riječkog Hilton Costabella resorta.  

Novi će resort imati 194 smještajne jedinice, uključujući sobe i apartmane u vilama sa pogledom na more, te holistički wellness, šest restorana i barova, privatnu plažu, četiri dvorane za sastanke i vanjske prostore za razna događanja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.