BEOGRAD

Najmasovniji prosvjed: "Doći će vrijeme kada će Vučić narod moliti za milost"

29.12.2018.
u 22:14
- Gužva je kao u GSP, ima nas više od 8 po kvadratu. Ovog tjedna pušteni su iz pritvora napadači na Borka Stefanovića. Saznali smo da se za 50.000 može nekom zapaliti kuća. Protiv toga se borimo - rekao je Trifunović.
Pogledaj originalni članak

Četvrti prosvjed opozicije u Beogradu na kojem se okupilo na tisuće ljudi, koji je najavljen kao građanska prosvjedna šetnja protiv nasilja, počeo je u 18 sati okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. 

Sve vrijeme sa kamiona je išla glazba, a neki građani su lupali u lonce i poklopce, kao na prosvjedima 1996/1997. U koloni su nošeni različiti transparenti - "Pljačka penzionera nije reforma", ""Mi smo 10% od 5 miliona" (gej aktivisti), "Naučićete šta je 7m kvadratnih na doživotnoj", "Neću da ćutim", "Bez srama zapaljena kuća novinara".

Bane Trifunović je ispred Filozofskog fakulteta počeo prosvjed riječima: "Pravda za Davida".

- Gužva je kao u GSP, ima nas više od 8 po kvadratu. Ovog tjedna pušteni su iz pritvora napadači na Borka Stefanovića. Saznali smo da se za 50.000 može nekom zapaliti kuća. Protiv toga se borimo - rekao je Trifunović, prenosi Blic.

Prvi je govorio novinar Srđan Škoro.

- Nekada su zahrđalim kašikama crtali granice. Tamo gdje su oni "pravili" Srbe, tamo Srba više nema - ni u Krajinama, ni u Bosni, ni u Crnoj Gori, uskoro ih više neće biti ni na Kosovu. To ne smijemo dozvoliti - rekao je Škoro.

"Uskoro će doći vrijeme kada će Aleksandar Vučić ovaj narod moliti za milost, ali milosti za njega i njegove kabadahije neće biti", poručio je Škoro.

Kao i na prošlim prosvjedima, čuli su se Rundekov "Šejn", kao i "Svečane bele košulje". 

Povod za prvi prosvjed (održan 8. prosinca), kojem je prethodio prosvjed u Kruševcu, bio je napad na Borka Stefanovića. On je krajem studenog, zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima Levice Srbije, brutalno pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu.

VIDEO: Prosvjedni skup zbog dolaska Vučića u Hrvatsku

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
23:33 29.12.2018.

Francuzi i Srbi su poznati revolucionari. Biće još promjena u Europi. Samo smo mi anemični.

DA
danijelrukavina4
22:44 29.12.2018.

U Srbiji su kriminalci iz devedesetih na vlasti - Vučić, Dačić, Vulin - uz mentorstvo Šešelja i sličnih spodoba.

Avatar Idler 3
Idler 3
00:44 30.12.2018.

Uh, mam mi je lakše čim je dnevna kvota srbarije spunjena !!!