ISPOVIJEST MLADIĆA

Mučna priča iz Hrvatske: 'Imao sam 16, u autu me silovala psihologinja, plakao sam dok me svlačila...'

Foto: DPA/Pixsell/Ilustracija
Mučna priča iz Hrvatske: 'Imao sam 16, u autu me silovala psihologinja, plakao sam dok me svlačila...'
21.01.2021.
u 10:43
"Uskoro sam doznao da je psihologinja u jednoj srednjoj školi, ima sina od 15 godina i sretno je udana"
Pogledaj originalni članak

Nakon što je srpska glumica Milena Radulović optužila za silovanje nekad uglednog i sada uhićenog profesora i redatelja Miroslava Aleksića, u samo nekoliko sati na Facebook stranici "Nisam tražila" povezale su se žene iz cijele regije te anonimno u javnosti podijelile svoje stravične traume i iskustva.

Cijela priča poprimila je veliki interes javnosti i razotkrila niz problema i u Hrvatskoj. Već danima stižu pisma žalosnih čitateljica koje su prolazile kroz razne oblike seksualnog uznemiravanja i ponižavanja na poslu, na fakultetu, na ulici, a koje do sada nisu završavale u javnosti budući da ih žrtve najčešće zbog straha od osude ili prijezira okoline nisu prijavljivale ili im nitko nije vjerovao. Međutim, sada kada su žrtve zrelije, starije i odgovornije, shvaćaju kroz koji su pakao prolazile. 

Pokret #nisisama prokazao je da potencijalnih predatora, pedofila i silovatelja ima mnogo više od službene brojke kojom barataju represivni organi. 

Međutim, u srijedu je na spomenutoj stranici objavljena i ispovijest jednog muškarca koji je bio žrtva silovanja. Napomenimo i to da administratori i vlasnici ove Facebook stranice imaju pristup kontaktima koji im šalju svoje priče te su upoznati s njihovim identitetima. 

Priču anonimnog muškarca prenosimo u u cijelosti:

"Molim anonimno,

Ona je imala 30, a ja oko 19 godina. Radio sam sezonski u jednom restoranu, a tu se našla i jedna konobarica iz Splita koja bi me svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala i stiskala za guzicu. Više puta sam od nje tražio da prekine budući da imam djevojku i ona me nije zanimala. 

Također, kako smo živjeli u zajedničkom smještaju više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila: "Pokaži mi ga, hoću vidjeti svog prijatelja..." Međutim, pukao mi je film i zaprijetio sam joj da ću sve prijaviti poslodavcu, a oni mi je odgovorila da ako to napravim da će mi prirediti pakao u životu te me optužiti za silovanje i napastovanje. 

Priča druga.

Imao sam oko 16 godina, a ono oko 38. Upoznali smo se u jednom klubu. Došla je do mene i rekla mi da sam joj zgodan. Bila je jako prijatna, plaćala mi piće cijelu večer pa čak i nudila neke droge koje nisam htio konzumirati. Nakon toga me ispitivala gdje živim pa sam joj rekao ulicu i broj, nakon čega smo se razišli.

Sutradan otvaram vrata otvorio sam ulazna vrata i vidio nju kako sjedi u autu i trubi mi. Bio sam skamenjen. Imao sam osjećaj kao da je cijeli dan čekala da izađem iz stana. Kad sam ju pitao što želi, sugerirala mi je da sjednem u auto da se provozamo. Ubrzo je stala na benzinskoj pumpi i kupila kondome i alkohol te me odvela na neko polje bogu iza nogu dodavši kako ima dekicu u portapaku i da ćemo se sad seksati.

Ja sam joj rekao da to nisam nikad radio i da mi je jako neugodno s obzirom na razliku u godinama, može mi biti mama. Kazala mi je da se ne brinem, svukla mi je hlače i stavila moje spolovilo u svoja usta govoreći mi kako je lijep. 

Osjećao sam se užasno u tom trenutku jer nisam to htio, a niti znao što trebam raditi. Ubrzo me polegla na leđa i počela se nabijati na mene kao da je luđakinja, a mene je boljelo... Govorio sam joj da prestane, ali nije htjela.

Uskoro sam saznao da je psihologinja u jednoj srednjoj školi, ima sina od 15 godina i sretno je udana. 

Molim vas objavite ovo anonimno. Podrška svim žrtvama nasilja", napisao je mladić.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr