DEMOKRATI UPUTILI KRITIKU

Mrsić opleo po HDZ-u: 'Plenković se kocka sa životima građana, živi u političkom balonu'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mirando Mrsić
26.11.2020.
u 16:27
Rekao je da građani više ne vjeruju u Plenkovićevu iskrenost jer relativizira stanje, stvara dodatnu psihozu skrivajući stvarno zdravstveno stanje nacije i proračuna te kontinuirano uvodi dvostruke mjere radi ostvarenja svojih partikularnih političkih ciljeva.
Pogledaj originalni članak

Plenković je izgubio doticaj s realnošću, živi u svom političkom balonu, a građani mu više ne vjeruju što je najveći rizik koronakrize, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata. 

„Današnje predstavljanje novih mjera još jednom pokazuje pravo Plenkovićevo lice i očitu nestručnost da se učinkovito uhvati u koštac s koronakrizom. Ovaj val epidemioloških mjera neće riješiti zdravstvenu krizu, a gospodarstvo je gurnuto u provaliju.“ – istaknuo je Mrsić.

Smatra, da će ove mjere generirati pobunu građana na svim razinama jer se, između ostaloga zatvaraju kafići i restorani, a Crkva ostaje otvorena. Plenkovićeva pristranost u ovom slučaju je očita jer nema hrabrosti uvesti konkretnije epidemiološke mjere, jednake za sve.

„Plenković nas je gurnuo u puno ratno stanje s neprijateljem koronavirusom, a da tog još nije svjestan. Narušio je nacionalnu stabilnost, slijepo slijedeći svoje političke ambicije. Mjere ne prate kvalitetno očuvanje radnih mjesta i opstanak gospodarstvenika, a kamoli da štite zdravlje i živote građana.“ – naglasio je Mrsić.

Rekao je da građani više ne vjeruju u Plenkovićevu iskrenost jer relativizira stanje, stvara dodatnu psihozu skrivajući stvarno zdravstveno stanje nacije i proračuna te kontinuirano uvodi dvostruke mjere radi ostvarenja svojih partikularnih političkih ciljeva.

Mrsić je rekako kako je potrebno zatvoriti sva događanja, misna slavlja i shopping centre, uvesti online nastavu od 5 razreda osnovne škole te osigurati nove mjere za podršku očuvanja radnih mjesta i opstanka gospodarstvenika jer korona kriza sada bukti više od devet mjeseci, a izgledno je da trajati i više od godinu dana.

Cjepivo će, kada dođe, tijekom prvog kvartala 2021. godine ublažiti korona pandemiju, ali postoji rizik da istu neće učinkovito suzbiti, o čemu ne postoji strategija Vlade RH što će činiti i nakon cijepljenja. Ono što je potrebno proaktivnija borba protiv korona pandemije, a dosadašnja praksa pokazuje da je reaktivnost jedina taktika Plenkovića i njegovih članova nacionalnog Stožera civilne zaštite. Nažalost, očito je da Plenković kalkulira broj preminulih i utjecaja na mirovinski sustav te uspoređuje s brojem demografskog odljeva stanovnika u inozemstvo.

„Plenković se kocka sa životima građana, njihovim radnim mjestima i gospodarstvom. Ovime nas vraća na prvi korak u borbi s koronavirusom prije prvog lockdowna, a kuća gori o čemu najbolje svjedoče radnici, gospodarstvenici, obitelji preminulih i medicinsko osoblje.“ – zaključuje Mrsić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Cornelius
Cornelius
18:39 26.11.2020.

Vrhunski stručnjak drug Miralem, kad mi se napuni septička odmah ga zovem.

NE
Neo001
17:19 26.11.2020.

Ovaj je teško zaražen parazitskim virusom i nikako da se skine, a zbog kriminala trebao bi se liječiti iza brave.

B2
bokida 2
18:34 26.11.2020.

Ostavite se Plenkija, jer mu niste ni do koljena. Sada možete samo trabunjati i podplitati mu noge dok se on bavi problemima koje svi zajedno nikada niste imali.