POZVAO DORH NA REAKCIJU

Mrsić o Pernaru: 'Ne slušajte populiste i šarlatane, to vas može koštati života'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ivan Pernar
10.01.2019.
u 12:20
Državno odvjetništvo (DORH) bi trebao po službenoj dužnosti reagirati na postupke saborskog zastupnika Ivana Pernaru, poručuje Mrsić.
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Mirando Mrsić pozvao je DORH da reagira na postupke Ivana Pernara koji, kako u priopćenju navodi Mrsić, 'na društvenim mrežama dijeli opasne medicinske savjete.

Mrsić napominje kako je nadriliječništvo kazneno djelo i da DORH mora reagirati. Naglasio je kako Kazneni zakon jasno propisuje što je nadriliječništvo i da 'zdravstveni savjeti zastupnika Ivana Pernara spadaju u tu kategoriju'.

Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao dati iskaz u DORH

- Državno odvjetništvo (DORH) bi trebao po službenoj dužnosti reagirati na postupke saborskog zastupnika Ivana Pernaru. Njegovi istupi na društvenim mrežama ugrožavaju zdravlje građana i trebaju biti sankcionirani. Kao liječnik, hematolog i javna osoba oštro osuđujem postupke Ivana Pernara i zahtijevam od njegove stranke da se javno ogradi od njegovih istupa. U protivnom, to znači da se slažu s nadriliječništvom Ivana Pernara - kazao je Mrsić.

Pita se i tko bi povjerovao da se leukemija ili limfom liječi trčanjem oko zgrade.

- Biste li mi povjerovali da se leukemija ili limfom liječi grljenjem stabala ili trčanjem tri kruga oko zgrade i to u lijevu stranu? Ne biste! Zašto onda vjerujete jednom populistu kojem je jedini cilj da se domogne medija, da se vitaminom C i jabučnim octom liječi ozbiljna bolest poput  gripe ili da se depresija liječi šetnjom šumom. Kao što trčanjem ne možete izliječiti leukemiju, tako se ni Pernarovim savjetima ne može izliječiti gripa ili depresija - upozorava Mrsić.

Pozvao je i roditelje da ne slušaju Pernara i da u majčino mlijeko ne miješaju vitamin C jer tako 'mogu ozbiljno ugroziti život djeteta'.

- Ne slušajte populiste i šarlatane, to vas može koštati života - zaključuje Mrsić.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

WW
wwwcroxx
13:22 10.01.2019.

Nećemo slušati nikoga osim SDP i HDZ političare... jedino se oni znaju liječiti u Austriji, SAD-u ili Švicarskoj. Jedino oni mogu biti u pravu za razliku od ostalih koji su uvijek u krivu. Jedino oni mogu ukrasti milione kuna iz državnih firmi i primati mito i da se to obrazloži kao moralan čin. Užas.

MO
morejeslano
19:32 10.01.2019.

Strah ih je od Pernara, znaju da je ljudima dosta njihovih laži. Pernar ih je dobro prešao

KE
kelab
21:43 10.01.2019.

Pernar je odvratno simpatican.