Ronilac ostao iznenađen

Možete li u 5 sekundi pronaći što se skriva na fotografiji?

Foto: YouTube
Hobotnica
Foto: YouTube
Hobotnica
Foto: YouTube
Hobotnica
11.02.2015.
u 09:38
– Potpuno sam se iznenadio kada se to prvi puta dogodilo – ispričao je ronilac Jonathan Gordon
Pogledaj originalni članak

Ronilac Jonathan Gordon, koji za francuski znanstveni centar CIRAD istražuje patogene bakterije, nije očekivao na što će naići dok je tragao za školjkama u Karipskom moru na zapadnoj obali grada Basse-Terre u malom otočju Gvadalupa.

Kada se roneći približio nečemu što je izgledalo kao obična morska trava, ispred njega su se pojavila dva oka i nešto što je počelo mijenjati boju.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Radilo se o hobotnici.

– Potpuno sam se iznenadio kada se to prvi puta dogodilo – ispričao je Gordon koji živi na otočju Gvadalupa, piše The Huffington Post. Dodao je da se hobotnica, nakon što se odmaknuo, ponovno zakamuflirala u boju okoline.

– Znao sam da su hobotnice majstori kamuflaže, no nikada nisam vidio ovakvo nešto uživo – rekao je Gordon.

Hobotnice, kao i lignje i sipe, ispod površine kože imaju tisuće stanica, kromatofora, koje sadrže pigmente zahvaljujući kojima se takve životinje mogu stopiti s okolinom.

Ernie Sawyer iz akvarija Shedd u Chicagu objasnio je da hobotnica, nakon što je promijenila boju, vjerojatno samo izgledala plavo. – Moguće da je hobotnica postala bijela kako bi izgledala veće i zastrašila ronioca – kaže Sawyer.

Gordon je dodao kako je hobotnicu snimio tri puta i nakon toga ju je ostavio na miru. Kako je izgledalo njegovo iskustvo pogledajte u priloženom videu.

>> Pokriva li auto-osiguranje i ovo? Otkrili zašto se slon penjao na vozila

>> Sakrio se u špilju i snimio fotografiju. Nije mogao vjerovati što je na njoj otkrio

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

XN
xnet0822
11:33 11.02.2015.

Hobotnice se ne boje ljudi, i potpuno su bezopasne

BA
bajo2
11:32 11.02.2015.

ne objavljujte vise ovakve gluposti,baka mi sjela za racunar i sada imam sa njom problema.vrrti joj se u glavi ,dobila ocni pritisak. nije mi prepisala jos stan.ako se nesto desi morat cu kod predsjednika stranke,inace mog dobrog prijatelja!