UKLJUČEN MIKROFON

Mostovcu u Saboru pobjeglo 'To! Eto vam, papci', evo kako mu je Maras uzvratio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
15.12.2016.
u 21:45
– Članstvo u više stranaka, mijenjanje stranačkih dresova, karakteristika je vrhunskih papaka – napisao je Maras na Facebooku
Pogledaj originalni članak

Neugodne situacije mogu nastati kad vam ostane uključen mikrofon, a toga niste svjesni.

Zna to Mostov saborski zastupnik Maro Kristić, kojemu se danas u Saboru, nakon što su izglasane izmjene Zakona o lokalnim izborima, otelo: "To! Eto vam, papci", prenosi Dnevnik.hr.

Kristićev komentar komentirao je SDP-ov zastupnik Gordan Maras.

– Ovaj Maro Kristić ne bi trebao nikoga zvati papkom, s obzirom na to da govore da je promijenio više stranaka, pa na kraju završio u Mostu. Članstvo u više stranaka, mijenjanje stranačkih dresova, karakteristika je vrhunskih papaka – napisao je Maras na Facebooku.

Hrvatski sabor podupro je danas sa 78 glasova za, 32 protiv i šest suzdržanih Mostov prijedlog zakona o lokalnim izborima koji je u dijelu medija nazvan "lex Vlahušić" jer sprečava dubrovačkoga gradonačelnika Andru Vlahušića da se kandidira na lokalnim izborima. Vlahušić je u telefonskoj izjavi "zahvalio svima koji su mu dodijelili nagradu za životno djelo".

– Zahvalio bih saborskim zastupnicima, predsjedniku Sabora i svima koji su glasovali za jer sam dobio nagradu za životno djelo. To je najveći oblik priznanja koji je jedan političar u Hrvatskoj mogao dobiti, a to je da mu Hrvatski sabor zabrani političko djelovanje. Zahvaljujem, naravno, i svim članovima Vlade koji su predložili to, ali inicijativa je došla iz Sabora – rekao je Vlahušić te dodao kako je pobijedio na svim neposrednim izborima za gradonačelnika u povijesti.

– Gradonačelnici su se birali neposredno tri puta i sva tri puta sam pobijedio. Imam dvije povelje Republike Hrvatske i brojna druga priznanja, ali ovo priznanje kao prvom građaninu kojemu je odlukom Hrvatskog sabora zabranjen politički rad zbog opasnosti za narod i državu i kvarenja mladeži – to je najveće priznanje kojem sam se nadao da ću ga ikad dobiti – sarkastičan je Vlahušić.

Na pitanje hoće li i osobno tražiti ocjenu ustavnosti tog zakona, kao što su to već najavili SDP i HNS, Vlahušić je odgovorio kako "ratnici moraju ratovati do kraja".

 – To je procedura koju čovjek mora napraviti. Ja sam ratnik i ratnici moraju ratovati do kraja – zaključio je.

Inače, Vlahušić je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi Šipan s tadašnjim koalicijskim partnerom Perom Vićanom.  Protiv dubrovačkoga gradonačelnika Uskok je podignuo optužnicu i u aferi Revelin, no o njoj se tek ima očitovati Optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu, a posljednja sjednica u studenome je odgođena jer je njegova obrana zatražila izuzimanje dijela dokaza za koje drži da su nezakoniti.

Kristić je večeras rekao kako su izmjene Zakona o lokalnim izborima bile nužne zbog nedostatka morala u hrvatskoj politici te je uvjeren kako će zakon proći ocjenu Ustavnog suda. Kristić je otpor SDP-a i HNS-a ocijenio žalosnim.  U telefonskoj izjavi istaknuo je kako je nakon dva čitanja zakon konačno usvojen, a demantirao je navode da je riječ o zakonskom aktu donesenom zbog dubrovačkog gradonačelnika.

– Ovo nije zakon o jednom čovjeku, odnosno Andru Vlahušiću, ali moram reći kako je nevjerojatno koliki je bio otpor u Hrvatskom saboru, u kojem su neki nevjerojatnom slobodom branili pravomoćno osuđene kriminalce. To je žalosno i pokazuje jednu razinu morala u hrvatskoj politici, a samo stavljanje ovog zakona u proceduru je pokazalo kako je on potreban u Hrvatskoj – rekao je Kristić te dodao kako ovakve zakone imaju sve zemlje u okruženju.

– Iako je Hrvatska na ljestvici korumpiranosti puno gore ocijenjena, susjedne zemlje imaju još rigidnije zakone nego što je ovaj hrvatski. U samom katalogu kaznenih djela su pobrojena gotovo sva kaznena djela, posebno je istaknuto kazneno djelo protiv službene dužnosti i prijevare birača, dva kaznena djela koja su posebno važna kada je riječ o samoj proceduri izbora za čelnika lokalne i regionalne samouprave. Kazneno djelo protiv službene dužnosti je najteže djelo koje može počiniti jedan političar – rekao je Kristić.

Upitan za komentar najava traženja ocjene ustavnosti od SDP-a, HNS-a i samog gradonačelnika Vlahušića, Kristić je odgovorio kako je to njihovo pravo.

– Siguran sam kako će zakon izdržati ocjenu ustavnosti jer je sam zakon poštivao sve upute iz dosadašnjih presuda i pravorijeka Ustavnog suda. Ne sumnjam u ovaj zakon, a oni su znali i nakon referenduma tražiti preispitivanje pa me to ne čudi. Oni žele stajati iza leđa kriminalaca. Ovaj zakon eliminira mnoge, a ne jednu osobu i donesen je kao supstitut za nedostatak moralne odgovornosti koje oni nemaju. Nevjerojatni su ti dvostruki kriteriji kojima se povode, cipelare ljude za prijavu lažnih adresa ili nošenje ustaških kapa u mladosti, a pravomoćno osuđeni kriminalci, ako su u njihovim strankama, onda im to ne predstavlja nikakav problem – rekao je Kristić.

>> Pernar pati za kolegicom iz SDP-a Sabinom Glasovac: Mislio sam da me voli, a ona je lojalna partiji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

Avatar vitez
vitez
22:03 15.12.2016.

Za SDP i HNS je veći zločin Za dom-spremni od kriminalaca u vlasti! Oni pronalaze ustaše na svakom čošku Hrvatske, ali ne vide četničke kape i četničku retoriku iz Srbije

BA
barbaizamerike
22:09 15.12.2016.

Maras??prepozno sam ga u Las Vegasu uh drzavnim novcima putovo u Las Vegas SRAM ha bilo

TR
tretez
21:57 15.12.2016.

Zbog čega se pametan srami, luda (čitaj: đon-obraz) se ponosi.