Šibenska bolnica

Mladić preminuo nakon operacije krajnika, otac: Želimo znati istinu

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Operacija
Foto: Getty
Operacija/Ilustracija
10.09.2019.
u 09:44
Mladić je navodno od djetinjstva imao određenih zdravstvenih problema, između ostalih i s bakterijom streptokok te su se liječnici nadali da će uklanjanjem krajnika ti problemi nestati
Pogledaj originalni članak

Mladić (19) s otoka Zlarina preminuo je prošli tjedan u šibenskoj bolnici nakon operacije krajnika, pišu 24 sata.

– Došlo je do tragičnog događaja i odmah smo pokrenuli proces unutarnje kontrole, odnosno unutarnjeg nadzora. Što se tiče uzroka smrti, on još nije poznat jer je nalaz obdukcije samo djelomično gotov – rekla je Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice.

Mladić je navodno od djetinjstva imao određenih zdravstvenih problema, između ostalih i s bakterijom streptokok te su se liječnici nadali da će uklanjanjem krajnika ti problemi nestati.

Nakon operacije, mladić se probudio, dobio je infuziju i zaspao. No, sat vremena kasnije, pozlilo mu je te je preminuo. Obdukcijom bi trebalo biti utvrđeno što se dogodilo.

– Ne želim ništa prejudicirati niti ikoga unaprijed okrivljavati, ali želimo znati istinu. Čekamo nalaze obdukcije kako bismo znali što se stvarno dogodilo. Ne mogu vam ništa više reći, molim vas za razumijevanje – rekao je mladićev otac.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar raco
raco
13:35 10.09.2019.

prije tjedan dana i još nema nalaza obdukcije? provjerite si izvore