koristan izum

Mladi Sunjani izradili karting od otpadnog materijala

Foto: Dražen Prša/VLM
Mladi Sunjani izradili karting od otpadnog materijala
30.03.2010.
u 15:16
Karting koji postiže brzinu od 70 km na sat izrađen je od otpadnih dijelova miješalice, starog lima s kombija, a kotači su od dijelova priključaka za traktor...
Pogledaj originalni članak

SUNJA – U Općini Sunja nekolicina mladih entuzijasta u višku slobodnog vremena već duže vrijeme izrađuje neobične stvari.

Nedavno je Josip Kukolić (18) izumio bicikl koji pokreće motor betonske miješalice. Motor ima 60 prostornih centimetara, a Josip se na “motornom biciklu” može voziti brzinom od čak 60 kilometara na sat.

Ovih dana Ivica Božić, Ivan Paramin i Josip Kukolić, trojica mladih Sunjana, izradili su karting od otpadnog materijala. Karting koji postiže brzinu od 70 kilometara na sat  izrađen je od otpadnih dijelova miješalice, starog lima s kombija, a kotači su od dijelova priključaka za traktor...

- Ideja se stvorila preko noći, htjeli smo iskoristiti otpad u dobru svrhu. Ideja je potekla od mene, a nove zamisli u slaganju kartinga dali su moji prijatelji Ivan i Josip – kaže idejni tvorac kartinga Ivica Božić.

Brojni stanovnici Sunje ostaju zatečeni kada pored njih projuri karting koji u cijelom svom obliku podsjeća na pravi. Mladi sunjski izumitelji kažu da to nije njihova zadnja riječ što se neobičnih izuma tiče, jer već spremaju nešto novo za što kažu da će biti i te kako veliko iznenađenje.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.