Zakon o područjima i središtima sudova

Miro Bulj: Vratimo Općinski sud Sinj!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Miro Bulj
01.03.2018.
u 10:13
Vraćanjem Općinskog suda u Sinju riješit će se problemi građana koji žive u mjestima koji su od Splita udaljeni i do 80 km, rekao je Bulj.
Pogledaj originalni članak

Kako bi zajednički tražili vraćanje Općinskog suda Sinj saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je na sastanak Blaženka Bobana, župana Splitsko- dalmatinske županije, Kristinu Križanac, gradonačelnicu Sinja, Ivana Šipića, gradonačelnika Trilja, Juru Plazoniću, gradonačelnika Vrlike, Dinka Bošnjaka, načelnika Hrvaca, Dušana Đulu, načelnika Otoka i Ivana Maretića načelnikae Dicma. Sastanak je predviđen za utorak u vijećnici Grada Sinja.

- Na dnevni red Hrvatskog sabora uvršten je prijedlog Zakona o područjima i središtima sudova prema kojem  bi bilo oformljeno 10 novih općinskih sudova, a na splitskom pravosudnom području djelovali bi Općinski sud Split 1 i 2 te Općinski sud Makarska. Općinski sud u Sinju trebao biti dio suda Split 2 – pojašnjava Bulj. Prema intenciji Zakona da bi određeno područje imalo Općinski sud mora imati 50 tisuća stanovnika. Cetinski kraj broji trenutno oko 48 tisuća stanovnika, a ako mu se pripoje Muć, Cista Provo i okolne općine, udovoljava propisanim uvjetima.

- Vraćanjem Općinskog suda u Sinju riješit će se problemi građana koji žive u mjestima koji su od Splita udaljeni i do 80 km, a nemaju dobru prometnu povezanost. Sama zgrada suda u Sinju sagrađena je još davne 1885. godine za vrijeme Austro Ugarske,  a u cijelosti je obnovljena 2002. godine kada je u nju uloženo nešto više od 10 milijuna kuna. Jasno je vidljivo da Sinj povijesno, geografski, kulturno, politički, ekonomski i površinski  ima apsolutno sve uvjete za Općinski sud – poručio je Bulj koji se nada ad će se svi pozvani odazvati sastanku. O ovoj temi zatražio je sastanak i s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DI
Direkt
10:19 01.03.2018.

Bulj!!??? Sve rečeno!

DU
Deleted user
12:37 01.03.2018.

Ma daj Miro smiri se pa ne idu gradjani svaki dan na sud da bi udaljenost bila problem.