Vlasnica tvrtke:

'Kako je moguće da banka skida s računa preostali novac od mirovine!?'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
'Kako je moguće da banka skida s računa preostali novac od mirovine!?'
08.04.2019.
u 15:01
Nakon ostavinske rasprave banka je sav preostali novac pokojnika vratila u državni proračun.
Pogledaj originalni članak

Mirela Španjol Marković, vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, na svome je Facebook profilu podijelila neugodno iskustvo s bankama i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje. 

- Ljudi, što je ovo? Kako je moguće da kad netko premine, država s njegovog računa jednostavno skine sav preostali novac od mirovine? Pa to je privatni račun i privatna imovina, i postoje zakonski nasljednici. Jutros dođem s pravomoćnim rješenjem nakon ostavinske da zatvorim račun i u banci mi kažu da je novac vraćen u državni proračun! I neka idem u HZMO. I onda odeš u HZMO, čekaš u redu i predaješ zahtjev za povratom koji će biti vraćen u roku od 60 dana! - napisala je Španjol Marković i dodala:

- Pa što je ovo? Kako je to moguće da država ulazi u bilo čiji privatni račun u banci? Zašto banke to dozvoljavaju? Kako bezobzirno i kafkijanski. Mislim si, što je s jadnim ljudima kojima su preminuli bračni partneri i sami su u mirovini, što moraju raditi da bi došli do svoje imovine! Ovo nije država, ovo je plemenska zajednica neandertalaca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

ST
stefj
16:06 08.04.2019.

Eh, ništa me ne bi čudilo u ovoj državi, sve je podređeno uhljebima. Ono što je indikativno je to da može zatražiti povrat novca od HZMO-a, tako da se vjerojatno ne radi o ovrsi.

Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
15:58 08.04.2019.

Dok glasate za HDZ-SDP biti će tako! Oni su zločinačka organizacija koja služi BANKAROIDIMA I KAMATARIMA uz veliku proviziju naravno!

DU
Deleted user
16:47 08.04.2019.

Draga gospodjo nije ovo zajednica neandertalaca nego kriminalaca koji nam čak vode i saborske sjednice.