ODRŽANO ROČIŠTE

Fizičaru Borisu Ivetiću ukinut istražni zatvor

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
prekršajni sud u zagrebu (1)
Foto: DW/S. Bogdanić
Boris Ivetić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blaženka Divjak predstavila reformu školstva
29.08.2019.
u 09:44
Policija je objavila nakon uhićenja kako je Ivetić uhićen na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. On je odveden Prekršajni sud pa u Remetinec.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prije nekoliko dana uhićen teorijski fizičar Boris Ivetić koji je proveo ljeto ispred Ministarstvom znanosti i obrazovanja prosvjedujući zbog stanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, danas je održano ročište na Prekršajnom sudu na kojemu je Ivetiću ukinut istražni zatvor, javlja N1. 

Policija je objavila nakon uhićenja kako je Ivetić uhićen na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. On je odveden Prekršajni sud pa u Remetinec.  Ministrica Divjak kao i njezin savjetnik pozvani su očitovati se o slučaju na Prekršajnom sudu. 

Divjak je kazala za N1 kako je Ministarstvo kada je dobilo zahtjev za odštetu u iznosu od 5 milijuna kuna, utvrdilo kako to nije vezano uz djelokrug Ministarstva znanosti i obrazovanja i kako oni to ne mogu ispuniti. 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
prekršajni sud u zagrebu (1)

- On to nikako nije mogao prihvatiti. Rekao je da će prihvatiti ako ja sazovem konferenciju za medije na kojoj ću reći da je on najbolji mladi fizičar, na što ja naravno nisam mogla pristati. Pokušali smo osigurati njemu pravo na prosvjed. No, u jednom trenutku je to prevršilo svaku mjeru. Obavijestili smo policiju prošli petak", ističe Divjak. 

- Kada sam ulazila u zgradu dobacivao je i bio vrlo neugodan. Kada sam pokušala pomaknuti transparent, zaletio se na mene vičući i prijeteći, izjavila je resorna ministrica. 

A n a pitanje jesu li opravdani Ivetićevi zahtjevi za odštetu, Divjak je kazala: "To je nešto što je u nadležnosti inspektorata rada, a inspekcija nije utvrdila nepravilnosti". 

- Mi smo pokušali pomoći u najboljoj vjeri. Pokušali smo mu osigurati i prostor da obavijesti javnost o tome, ali sada je sve na pravosudnim tijelima, dodaje ministrica.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SV
sveznam1
10:43 29.08.2019.

ne može bit uhices zbog preksaja!!!Jel vi iz mup-a znate citati ili pisati?

SV
sveznam1
10:45 29.08.2019.

mene je straha ove nepismene pravosudne vlasti covjek ce vas tuziti jer ne poznate osnovne elememte zakona...

DH
dalibor.hren
09:53 29.08.2019.

Ministrice, o kojoj vjeri vi pričate?