na prvoj crti borbe

Ministar Beroš: 'Zdravstveni djelatnici bit će uskoro financijski nagrađeni'

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Koprivnica: Ministar Vili Beroš osvrnuo se na razgovor s Dijanom Zadravec
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
27.11.2020.
u 16:01
"Pitanje je još koliko ćemo morati svi skupa vrijedno raditi. Stoga je došlo vrijeme da razmislimo o nagrađivanju zdravstvenih radnika. Već se definiraju neke izmjene kako bi se zdravstveni radnici nagradili već na plaći za 12. mjesec", rekao je.
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je u petak kako će zdravstveni djelatnici koji su 'na prvoj crti borbe protiv koronavirusa' biti uskoro financijski nagrađeni te da je u pripremi tekst uredbe o tome.

"Zdravstveni djelatnici su naša prva crta borbe protiv koronavirusa. Svjesni smo njihove važnosti i iznimno cijenimo njihov mukotrpan rad tijekom epidemije. Aktivno promišljamo o nagrađivanju i vjerujemo da ćemo im se uskoro moći zahvaliti konkretnom gestom u vidu financijsku potpore", izjavio je Beroš za Hinu.

Ministar zdravstva izjavio je ranije za N1 kako je zaraženih koronavirusom među zdravstvenim djelatnicima trenutno 1160 aktivnih slučajeva, a 1121 u samoizolaciji. Koronavirus je preboljelo 5.595 zdravstvenih djelatnika

"Pitanje je još koliko ćemo morati svi skupa vrijedno raditi. Stoga je došlo vrijeme da razmislimo o nagrađivanju zdravstvenih radnika. Već se definiraju neke izmjene kako bi se zdravstveni radnici nagradili već na plaći za 12. mjesec", rekao je.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Profa_Kamocemo
Profa_Kamocemo
16:36 27.11.2020.

za što nagrađeni?...to im je posao, za to su placeni !!!

S1
Stv_194
16:25 29.11.2020.

Konacno da se nasi heroji u zdravstvu malo nagrade! Bravo kolegice i kolege, drzi te se!

DU
Deleted user
16:30 27.11.2020.

sinhronizirana akcija po cijelom EUSSRu,nagrada za sto,uskratili ste osnovnu medicinsku pomoc ...bando raskalasena korumpirana...