srbi kod josipovića

'Milorad Pupovac opasan je za srpsku manjinu u Hrvatskoj'

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
srbi kod josipovića
Foto: REUTERS/PIXSELL
'Croatian Serb leader and head of Serb National Council, an umbrella organisation of Serb political parties and institutions, Milorad Pupovac poses on January 16, 2012 in Zagreb. Croatian Serbs, whose
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
ivo josipović
23.08.2012.
u 16:14
Mi smo predsjednika podržali jer je napokon progovorio o problemima koji traju godinama u našoj zajednici, poručili su iz Srpske narodne stranke nakon susreta s Josipovićem
Pogledaj originalni članak

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je danas predstavnike Srpske narodne stranke te Vijeće srpske nacionalne manjine iz Vukovara. Predstavnici najveće nacionalne manjine u Hrvatskoj sami su zatražili sastanak s predsjednikom kako bi mu dali podršku u sukobu s Miloradom Pupovcem, a razgovaralo se o potrebi pluralizacije manjinske političke scene i objave popisa svih optuženih za ratne zločine te povratu imovine i stanova Srbima.

>>Srbi: Pomozite nam da izađemo iz kulta ličnosti Milorada Pupovca

– Mi smo predsjednika podržali jer je napokon progovorio o problemima koji traju godinama u našoj zajednici. Milorad Pupovac opasan je za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a postao je nezgodan i za hrvatske vlade. On je godinama vladajuće ucjenjivao riječima "dajte mi novac za ovo ili mi napravite ono, a ja ću u Bruxellesu pričati lijepo o vašem odnosu prema manjinama. To više ne ide tako – kaže predsjednik Srpske narodne stranke Milan Rodić te dodaje kako su Novosti glasilo koje je osnovano da cijela srpska zajednica u Hrvatskoj u njemu govori o svojim problemima, "no Pupovac je od toga napravio partijsko glasilo u kojem oni koji nisu njemu bliski ne mogu dobiti prostor".

– Predsjednik je javno razotkrio da je Pupovac svoju politiku davno pretvorio u etnobiznis i potpuno se slažemo s njime. Zato odgovorno tvrdim da sukob Josipović-Pupovac nije osobni obračun predsjednika – ustvrdio je Rodić koji je predsjednika upozorio i da bi iz ladice glavnog državnog odvjetnika trebalo izvući optužnice za ratne zločine, budući da upravo one priječe povratak brojnih Srba u Hrvatsku.

>>Pupovac odgovara Josipoviću: To nisu radili ni Mesić ni Tuđman

– Govorili smo i o povratu stanova i objasnili predsjedniku da u Hrvatskoj vrijede diskriminacijski zakoni za Srbe, pa tražimo samo da im se omogući da po jednakim uvjetima kao svi ostali u ovoj zemlji otkupe stanove – zaključio je Rodić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 134

OB
-obrisani-
20:30 24.08.2012.

Ossis iacta est - kost je bačena....

VE
velikazmija
22:40 25.08.2012.

jeli ovo pokojnog đukića stranka što je sad pa crveni su rekli da je pokojni đukić tuđmasnovac a sad je to pupovcu pripisano puno je srba u vladi i ne vidim razliku između njih i pupovca jedino što pupovac nije nosio mitraljez već na svoj način pola pola a ipak više sebi pa to i ovi zamperi rade -- vidite li ovu sliku milanović se kladi a presjednik skupio -čijalo -- to vam je ono kad se perje čija -- -usitnjava da ne bode --

OB
-obrisani-
20:26 24.08.2012.

Ovi gore me asociraYU na maskirane srpske radikale...