Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na optužbe

Pupovac odgovara Josipoviću: To nisu radili ni Mesić ni Tuđman

'04.05.2011., SDSS, Ilica 16, Zagreb - Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
17.08.2012.
u 14:40

Josipović je žrtvovao naše političko prijateljstvo na račun poslovnog prijateljstva i prijašnjeg partnerstva, tvrdi Pupovac

Žestoki napad predsjednika Ive Josipovića na Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća i zastupnika SDSS-a, u kojem ga optužuje za reketarenja Vlada, monopoliziranje srpstva i stvaranje “etnobiznisa”,... Pupovac je doživio kao reakciju povrijeđene osobe, a ne argumentiranu raspravu predsjednika republike. Adiam il dolobortin Josipović, vjeruje Pupovac, želi uništiti SNV i njega zbog pisanja Novosti, tjednika kojeg izdaje SNV, o upletenosti Josipovića u aferu ZAMP i omogućavanju milijunske dobiti tvrtki Emporium svog prijatelja Marka Vojkovića. Ni u oštroj reakciji Josipović nije demantirao tekstove koje je objavio taj manjninski tjednik.

– Ne brine ga što SDP ima monopol na ljevici, ni HDZ na desnici. On je nezadovoljan pisanjem Novosti jer to pismo nije napisano jezikom predsjednika republike niti bi se predsjednik smio obračinavati takvim jezikom. To nisu radili ni Mesić ni Tuđman. On bi se trebao zapitati zašto novinari, koji su među najboljima u Hrvatskoj, moraju raditi u malom i slabo prodavanom manjinskom glasilu – poručuje Pupovac.

Otkazao sastanak

Nije želio odgovoriti je li predsjednik preko njega pokušao zaustaviti objavu tekstova u Novostima, no o svemu bitnome pisao mu je, kaže, u pismu koje mu je poslao privatno i službeno na Ured predsjednika. Nakon što je čuo da se Josipović raspitivao o financijama SNV-a, tražio je sastanak s njim prije nego je predsjednik otputovao u London na Olimpijske igre. Prvo je dobio potvrdu da će se sastati s njim u ponedjeljak nakon završetka Olimpijskih igara, no sat vremena kasnije šefica Josipovićevog kabineta sastanak je otkazala do daljnjeg.

– Nakon toga sam 3. kolovoza poslao pismo i SMS-ove, no odgovor nisam dobio do danas. On je žrtvovao naše političko prijateljstvo na račun poslovnog prijateljstva i prijašnjeg partnerstva – kazao je Pupovac. Uvrijedilo ga je što Josipović tvrdi da je Pupovčeve riječi u tekstu “Osvetnik s Pantovčaka” potpisao urednik Novosti Ivica Đikić.

– Mislite li da bi Đikić, koji nije bio poslušan ranijim vlasnicima (Đikić je prije Novosti dao ostavku na uredničko mjesto u Novom listu zbog miješanja vlasnika u uređivačku politiku, nap. a.), došao slušati mene? Mi samo osiguravamo sredstva – kaže Pupovac koji drži da predsjednik svojim potezima, među kojima je i poziv Veljku Džakuli u Knin, pokušava razoriti manjinsku zajednicu.

– Ako želi biti vođa srpske alternative, neka prestane biti predsjednik – poručio je. Adiam il dolobortin No SDSS-ov odmetnik Jovan Ajduković, koji je osnovao novu srpsku stranku Nova stranka podržava predsjednikovo iznošenje stava o dugogodišnjem predstavniku Srba. Smatra vjerodostojnom predsjednikovu tvrdnju da je dok je SDSS i formalno bila u vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, a za sebe i svoje iznimno puno.

Ajdukovićeva podrška

– U potpunosti podržavam predsjednika Ivu Josipovića kojem čestitatm što je konačno rekao ono što svi znaju. Očekujem kako će uskoro i službeni Beograd zauzeti određeni stav i jasno reći kako SDSS i Milorad Pupovac nisu isključivi predstavnici Srba u Hrvatskoj – kazao je Ajduković, dugogodišnji visoki dužnosnik SDSS-a koji je prije nekoliko godina osnovao političku stranku pod nazivom Naša stranka. Ajduković tvrdi da je tijekom proteklih godina Pupovac privatizirao problematiku Srba, ali i da je sve godine radio u sprezi sa vlasti i u isključivo svojim interesima.

– Sve je bilo podređeno da Pupovac postane euro parlamentarac tako da su brojna bitna pitanja Srba u Hrvatskoj ostala nerješena. Cijelo vrijeme je vođena interesna, a ne iskrena politika što se sad konačno i pokazuje u pravom svjetlu. Uostalom, neka odgovori što su on i SDSS učinili po pitanju mirovina, obnove, raznih statusnih prava, optužnica za ratne zločine… Sva ta bitna pitanja gurana su pod tepih radi osobnih interesa – prigovorio je Ajduković.

Napominje i da su tjednik Novosti instrument SDSS-a i Pupovca koji im služi za obračunavanje sa neistomišljenicima. Ajduković smatra da je konačno došlo vrijeme da se raskrinka politika SDSS-a i Pupovca kao i da bi se u rasčišćavanje nekih stvari trebao uključiti i Uskok. Posebno je istakao značajna sredstva koja su dolazila iz Srbije i iz državnog proračuna Hrvatske koja su bila namjenjena srpskoj zajednici a tamo, kako je istakao, nisu nikad završila.

Ključne riječi

Komentara 388

LI
licanin56
15:31 17.08.2012.

Evo, prebrojao sam Srbe u mojoj Lici. Pupovac ovdje ne treba osim ponekoj preostaloj staroj babi.

SJ
sjekira77
15:34 17.08.2012.

@ popravljamcipele ne zaboravi da kontra strana u ovoj priči daje vjetar u leđa Veljku Đakuli.

DA
darko9
15:26 17.08.2012.

bravo novinari iz novosti derite po pravdi jer svi ostali novinari su korumpirani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije