U PAZINU

Milanović potvrdio: Dragan Lozančić bit će mi savjetnik

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Zoran Milanović
15.02.2020.
u 13:55
Upitan oko Dragana Lozančića, Milanović je rekao da se u kampanji svašta kaže, ali da on ne vodi DORH i nema nikakvog utjecaja na moguće istrage.
Pogledaj originalni članak

Izabrani predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je Pazin povodom 30. obljetnice osnutka Istarskog demokratskog sabora (IDS), a tom je prilikom odgovorio i na nekoliko pitanja. 

Upitan oko Dragana Lozančića, Milanović je rekao da se u kampanji svašta kaže, ali da on ne vodi DORH i nema nikakvog utjecaja na moguće istrage. - Kampanja je gotova - rekao je Milanović i dodao da je sada prekasno da on, pet godina od njegove smjene, traži istragu tog slučaja. 

- Ukoliko nadležna tijela zaključe da je tu bilo nešto protuzakonito, ali predsjednica Republike imala je pravo smijeniti i imenovati. To je bila utakmica, Lozančić je smijenjen - rekao je Milanović.

Na pitanje hoće li Lozančić biti dio njegova tima, Milanović je to potvrdio.

- Da, da, svakako će biti dio mog tima. Bit će savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu - rekao je.

"Kad podnesem prisegu objavit ću sve. Mi ne odlučujemo o novcu, ne odlučujemo o resursima, moji savjetnici su ljudi koji će raditi i govoriti u moje ime", objasnio je Milanović upitan za ostale savjetnike. 

Komentirao je i najavu da će SAD dati milijardu dolara za Inicijativu triju mora.

"Sve što sam rekao o toj inicijativi, iza toga stojim i danas. Ako se radi o milijardu dolara za tu cijelu regiju, to nije dovoljno za kavu. Bez namjere da podcjenjujem, da omalovažavam, ta inicijativa ima vrlo jasnu motivaciju i okupljanja i podjele, nekima odgovara, neke duboko iritira, mislim pritom na velike države. Ja ću promatrati što se događa. Hrvatska kao jedan od osnivača i pokretača dosad nije dala ni jedan dolar za to. Europska unija je nepresušan izvor financiranja. Milijarda dolara nije ni za Hrvatsku novac, tako da čekam nešto drugo. Opstruirati neću, čini mi se da je Vlada bila dosta pasivna u tom projektu, a ja sam izabrani predsjednik i vanjskoj politici ću davati svoj ton, moj mali uski tim savjetnika će mi u tome pomagati. Odnosi s SAD-om su važni, ali mi smo europska država", rekao je Milanović, piše N1.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

Avatar Jeka
Jeka
15:38 15.02.2020.

A ja mislio Perković ili Mustač?Ima vremena.

DU
Deleted user
13:58 15.02.2020.

Kolinda je bila 10 puta pametnija, sposobnija i poštenija od njega, ali nažalost narod je odlučio dati njemu glas.

DU
Deleted user
16:03 15.02.2020.

Škoro, Škoro šta učini crni MIroslave da ovog gledamo 5 godina