Milanović: Još nismo razmotrili sankcije za bandićevce

Foto: Željko Hladika/Pixsell
Milanović: Još nismo razmotrili sankcije za bandićevce
10.01.2010.
u 23:45
Komentirajući odlične rezultate izlaznih anketa, Milanović je rekao da se, ma kako ta fraza otrcano zvučala, mora ići raditi ozbiljan posao.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao je sinoć slaveći reći: “Jesam li vam rekao?!” Suzdržao se od zluradosti i pretjeranog likovanja.

Za 40 dana Ivo Josipović više neće biti član SDP-a. Jeste li spremni i na njegove odluke koje vam neće odgovarati?
- On je samostalan čovjek i znat će donijeti najbolje odluke.

U drugom krugu biralo se između sadašnjeg i bivšeg esdepeovca. Bandića je podupirao velik broj članova vaše stranke. Hoće li biti sankcija za njih?
- Nisam o tome još razmišljao. Mogu samo reći da svatko bira svoj put.

Ipak, u pitanju je jedinstvo stranke i autoritet stranačkog vodstva.
- O sankcijama još nismo razgovarali, to nije bio prioritet. Pobjeda Ive Josipovića pobjeda je čovjeka iz stranke i velika poruka. Zadovoljan sam što smo izbore u stranci proveli na najdemokratskiji mogući način, na čemu sam inzistirao.

Osjećate li se danas sigurnije u SDP-u nego prije dvadesetak dana kada ova pobjeda nije bila sigurna?
- Uvijek sam se osjećao sigurno u SDP-u.

Pred SDP-om su unutarstranački izbori za lokalne čelnike. Hoće li predsjednički izbori utjecati?
- Izbori koji nas očekuju su opći i tajni. Jedina smo stranka u Hrvatskoj koja ima takve izbore. Provest ćemo ih demokratski, na europski način.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

OB
-obrisani-
00:06 11.01.2010.

Zoki je napušen.Pa neka mu netko reče, da se nije on kandidiro i da nije pobijedio. Zoki, odi natrag na skijanje.

OB
-obrisani-
23:24 10.01.2010.

gadi mi se država u kojoj živim fuj da od 4.5 miliona hrvata nama več 2 puta 900 do 1.1 milion ljudi izabire predsjednika a onda ostal 3 samo kukaju ma ko vas jebe dao bog da nam bude još gore

OB
-obrisani-
00:04 11.01.2010.

Kao sto sam ranije rekao....novom predsjedniku cete majku psovati za manje od 6 mjeseci a ne vjerujem da ce i Kosorkina vlada opstati....... a na cemu ja temeljim tu moju tvrdnju????????????????????? Sjetite se bankrota sub-prime zajmova u USA i kakvu su oni lancanu reakciju prouzrocili sirom svijeta......A sada nadolazi drugi jos veci val Option Arm i drugih zajmova.......Ako smatrate da to nece imati posljedice za vas onda niste pri zdravoj pameti