MINSTAR KUJUNDŽIĆ

Za problematičnog ortopeda znali su i moji prethodnici u KB Dubrava

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva
03.02.2018.
u 20:44
- Ne može se nešto u bolnici događati a da ravnatelj ne reagira. Prvo reagiraju šefovi zavoda i klinika. Zatim reagira uprava bolnice koja imenuje povjerenstva pa se donose sankcije sukladne Zakonu o radu. Ne znam sve detalje, ali incidenti sigurno nisu bili preveliki - kazao je Kujundžić
Pogledaj originalni članak

Ministar Milan Kujundžić potvrdio je u Dnevniku Nove Tv kako je u slučaju vulgarnog ortopeda iz KB Dubrava  inspekcija nedavno bila u bolnici, te da je uprava već poduzela mjere. Kujundžić je rekao i kako je reagirao i kad je bio ravnatelj te bolnice.

- Ne može se nešto u bolnici događati a da ravnatelj ne reagira. Prvo reagiraju šefovi zavoda i klinika. Zatim reagira uprava bolnice koja imenuje povjerenstva pa se donose sankcije sukladne Zakonu o radu. Ne znam sve detalje, ali incidenti sigurno nisu bili preveliki - kazao je Kujundžić koji se ne sjeća je li prije 10-15 godina razgovarao s problematičnim liječnikom, no zna kako su i njegovi prethodnici imali problema. Kujundžić je dodao i kako je liječnik već tada bio sankcioniran, no ne smatra da je napravio propust jer su prijave protiv liječnika stizale godinama.

- Propusta nema ako se postupi sukladno zakona. Ne možete raditi drugačije. Očito je da tadašnji incidenti nisu zahtijevali drugačije mjere. One su bile primjerene onome što je tada bilo utvrđeno - rekao je Kujundžić.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Milan Kujundžić

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar pertocu
pertocu
09:37 04.02.2018.

ma krivi su njegovi prethodnici, ne on !!!..Ne zna sve detalje, ali incidenti sigurno nisu bili preveliki ????.......Milane naplacujes usluge, privatnim pacjentima svoje Klinike, koje obavljaju u kbc Dubrava na teret HZZO-a. ???? ...............Milane pacjenti tvoje privatne Kinike operiras u kbc Dubrava preko reda i na trosak HZZO-a. ??????...................Jeli to sukob interesa ili je i za to kriv gradjevinski poduzetnik i tvoj partner Komljenovic. ???......ja znam sve detalje !!!!

DU
Deleted user
20:53 03.02.2018.

O Gospode, ako svi sve znate, zar je zaista problem da netko od službenika iz Ministarstva zdravstva ( Inspektor, tajnik...) anonimno dođe na "pregled " kod takvog liječnika i uvjeri se u stvarno ponašanje? Do sada se tako moglo vas nekoliko naručiti i dospjeti u tu ordinaciju. A inspektroi znaju kako skupiti dokaze. Konzultirajte policiju - zato su tu.

BL
bljak007
21:45 03.02.2018.

Ovi u min.zdravstva neznaju ni gdje su šuplji dok im se ne pokaže.