Američki izbori

Pence angažirao privatnog odvjetnika zbog optužbi za dogovor s Rusima

Foto: Reuters/PIXSELL
Pence angažirao privatnog odvjetnika zbog optužbi za dogovor s Rusima
16.06.2017.
u 07:32
Američki potpredsjednik Mike Pence pod istragom je zbog optužbi kako se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore i dogovarala se sa stožerom predsjednika Trumpa
Pogledaj originalni članak

Američki potpredsjednik Mike Pence angažirao je privatnog odvjetnika Richarda Cullena koji će mu pomoći u istrazi vezanoj uz optužbe kako se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore i dogovarala se sa stožerom predsjednika Trumpa.

"Mogu potvrditi kako je potpredsjednik angažirao Richarda Cullena iz tvrtke McGuire Woods kako bi mu pomogao u odgovorima na pitanja posebnog istražnog odbora", objavio je glasnogovornik Jarrod Agen.

Cullen je odvjetnik s uredom u američkoj saveznoj državi Virginiji, a radio je kao državni odvjetnik za područje istočne Virginije.

U svibnju je i predsjednik Trump angažirao njujorškog odvjetnika Marca Kasowitza kao svog privatnog odvjetnika vezanog uz ovu istragu.

Posebni istražitelj Robert Mueller i nekoliko posebnih kongresnih odbora pokrenulo je istragu vezanu uz moguću povezanost između Trumpovog izbornog stožera i ruskih pokušaja da rezultate predsjedničkih izbora u SAD-u preokrenu u Trumpovu korist.

U srijedu je dnevni list Washington Post objavio kako Mueller istražuje moguću Trumpovu umiješanost u "ometanje pravde" u istrazi o vezama Rusije i njegova izbornog tima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar nekakav
nekakav
10:42 16.06.2017.

comeya su napadali pobornici clintonice. trump je napravio samo ono što su sami tražili par mjeseci prije. njegovi iskazi su sad predmet istrage, nema tu neke velike filozofije. zanimljivo kolki se dim diže zbog sumnji na ruse, a zamagljuje očigledno i kažnjivo propuštanje čuvanja državnih tajni u režiji klintonice.