BIVŠI ŠEF ŠKORINE KAMPANJE

Mijić o pomoći iz EU: 'To nisu pokloni, nego spuštanje gaća za novac'

Foto: HRT
Mijić o pomoći iz EU: 'To nisu pokloni, nego spuštanje gaća za novac'
27.05.2020.
u 23:00
Macan je također ocijenio da je desnica konsolidirana te da Plenković ne može dobiti ništa desničarenjem nego da mora tražiti glasove u centru
Pogledaj originalni članak

Postoje realne šanse da će hrvatski građani nakon parlamentarnih izbora u srpnju morati na ponovljene izbore na jesen, složili su se komunikacijski stručnjaci Krešimir Macan i Ankica Mamić govoreći o nadolazećim parlamentarnim izborima u večerašnjoj emisiji Otvoreno

Macan je rekao da po prvim istraživanjima zasad HDZ ima blagu prednost pred Restartom te da je jasno da će treći blok biti Miroslav Škoro, a Most se bori za nekoliko mandata. - Jasno je da nitko neće osvojiti većinu da može sam sastaviti Vladu, trebat će mu koalicijski partner, rekao je Macan, dodajući da se ne bi iznenadio da idemo u ponovljene izbore.

Slično misli i Mamić. - Je li realno da imamo još jedne izbore na jesen? Moguće je, rekla je Mamić, izrazivši nadu da će naši političari biti odgovorni i shvatiti da Hrvatskoj zbog teške situacije treba Vlada s punim mandatom, a ne tehnička vlada.

Macan je također ocijenio da je desnica konsolidirana te da Plenković ne može dobiti ništa desničarenjem nego da mora tražiti glasove u centru. - HDZ, kad se preračuna, gledajući neodlučne, oni su na oko 30, Škoro može doći do 15, i tu je Most tih 5. To je onih 50 posto na desnici, rekao je dodajući da je na ljevici ogromna rupa.

-  Ljevica ima 26, 28, koliko sad, kako koja anketa daje, 30. Ostaje 20 posto glasova koji su centar i lijevo i pitanje je hoće li tu netko uzeti mandate SDP-u. Ako ostanu podijeljeni, neće - smatra Macan.

Koliko će sučeljavanja presuditi?

Leinert-Novosel smatra da su sučeljavanja Plenkoviću odlična strana, dok je predsjednik SDP-a i čelnik oporbe Davor Bernardić puno manje spretan u javnim nastupima.

- Moram priznati da mi je unaprijed jasan finale jednog takvog raspleta sučeljavanja. Ako se bude radilo onako kako se meni čini, a to je prosuđivalo prema vodećim osobama, onda bi to moglo značiti prognozu za ovu HDZ-ovu stranu u smislu većeg broja glasova, rekla je Leinert-Novosel.

Jedan od gostiju bio je i Mate Mijić, komunikacijski savjetnik i bivši šef kampanje Miroslava Škore, koji je kritički komentirao današnje predstavljanje europskih sredstava gospodarskog oporavka rekavši da se ne radi o poklonima već o "spuštanju gaća za novac".

- Imamo priliku dobiti povoljan zajam, rekao je Mijić.

- Dio novca se planira kao zajam, a dio bespovratno, kazala je Mamić.

- Ali i taj bespovratni dio ide iz zajma, uzvratio je Mijić.

- Svi novci idu iz nekog zajma, zaključila je Mamić.

Mijić je komentirao i svoj odnos sa Škorom ističući da između njih dvojice nije "pukla ljubav", već su prijatelji kao što su i bili, ali se Škorin tim kod osnivanja stranke odlučio za stranački PR što nije njegov profesionalni izbor.

 

>> VIDEO Ante Pranić o planovima za teritorijalni preustroj Hrvatske 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:22 27.05.2020.

nema besplatnih kolača iz eu...

DU
Deleted user
23:54 27.05.2020.

Hrvatska ima više štete nego koristi od EU-a i nakon ovih izbora će probriselske stranke HDZSDP sklopiti koaliciju pod izravnom naredbama od Merkelice i Makarona.

PI
PIvan
10:53 28.05.2020.

Ako je naslov tocan, onda ce to nasi politicari tu pomoc sigurno srediti.