rezanje linija

Mijenja se vozni red za 343 putnička vlaka

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Mijenja se vozni red za 343 putnička vlaka
09.04.2014.
u 21:21
Na tri relacije putnici će se umjesto vlakovima voziti autobusima. HŽ PP promjenama će uštedjeti 80 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

HŽ Putnički prijevoz od 24. travnja djelomično će promijeniti važeći vozni red. U HŽ PP-u kažu da je došlo do primjene voznog reda većinom vlakova koji voze vikendom. Na nekim relacijama umjesto vlakova vozit će autobusi, a manji dio vlakova više neće voziti. Promjene u voznome redu obuhvaćaju 270 vlakova u lokalnom i daljinskom prijevozu na području Hrvatske te 73 vlaka u gradsko-prigradskom prijevozu Zagreba, ukupno oko 10 posto prometa HŽ PP-a.

Putnici na relacijama Banova Jaruga – Daruvar, Ploče – Metković i Strizivojna – Vrpolje – Slavonski Šamac umjesto vlakovima prevozit će se autobusima, kao i na relaciji Knin – Zadar do završetka remonta. U HŽ PP-u navode da su sredstva za poticanje putničkog prijevoza željeznicom smanjena za 131,5 milijuna kuna, a da će promjenama u voznome redu smanjiti troškove za oko 80 milijuna kuna.

>> Nema vlakova od Sesveta do Dugog Sela, sjedajte na autobuse

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
07:59 10.04.2014.

Najbolje bi bilo ukinuti vožnju svih vlakova. Tada bi ušteda bila 100-postotna, a od te goleme uštede plaće zaposlenima u HŽ Putničkom prijevozu mogle bi se povećati minimalno za 100 posto. A moglo bi se i zaposliti još nekoliko stotina ljudi. Tako treba gospodariti. Toga se nije dosjetio ni onaj ministarski doktor seoskog turizma Hajdaš udani Dončić Sinke. Evo mu prijedloga za razmišljanje.

ME
medjimurje
08:27 10.04.2014.

Ako nastave sa svojom "stednjom" od sveg nece ostati nista -drzava u kolapsu ; mozda je to i cilj kukuriku koalicije ?