ZAŠTITA ZRAČNOG PROSTORA

Hrvatski MIG-ovi presreli izraelski avion u međunarodnim vodama

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Hrvatski MIG-ovi presreli izraelski avion u međunarodnim vodama
19.07.2019.
u 13:44
Privatni izraelski business jet ušao je u hrvatski zračni prostor iz smjera Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji
Pogledaj originalni članak

MORH je izvijestio kako je dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske te uspješno izvršio presretanje zrakoplova.

"Na temelju zapovijedi nadležnog zapovjedništva NATO-a smještenog u Torrejonu, u Španjolskoj (Combined Air Operations Centre – CAOC) u petak 19. srpnja 2019. dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio je angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske.

Naime, privatni izraelski business jet ušao je u hrvatski zračni prostor iz smjera Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe nije uspjela uspostaviti komunikaciju i potvrditi identitet zrakoplova, nakon čega je CAOC TJ, kao nadređeno zapovjedništvo, angažiralo dežurni borbeni dvojac HRZ-a za provjeru identiteta zrakoplova.

Zrakoplov su presreli u međunarodnim vodama prije granice s Republikom Italijom nakon čega su piloti HRZ-a izvršili pozitivnu identifikaciju te ispratili zrakoplov iz zračnog prostora Republike Hrvatske", priopćili su iz MORH-a.

Po odobrenoj proceduri, pripadnici HRZ-a sletjeli su u Pulu, gdje je u tijeku dopuna gorivom i priprema za povratak u Zagreb. Cijeli postupak u skladu je s procedurama za slijetanje na alternativni aerodrom te predstavlja uobičajen postupak u takvim situacijama.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

Avatar TamiFlu
TamiFlu
14:50 19.07.2019.

U medjunarodnim vodama??? Da niste mozda htjeli napisati u medjunarodnom zracnom prostoru?? Pa nisu presreli brod???!! Prejako

Avatar Trica
Trica
14:01 19.07.2019.

Ufff dobro je , uspijeli su bezbijedno sletit:))

DU
Deleted user
14:44 19.07.2019.

Sad tom liku treba isporučiti račun barem za gorivo.