Srbijanski mediji

Merkel: Srbija ne ispunjava uvjete za kandidaturu za EU

Foto: 'JOHN MACDOUGALL'
Merkel: Srbija ne ispunjava uvjete za kandidaturu za EU
02.12.2011.
u 13:39
Njemački stav na summitu EU 8. i 9. prosinca o srbijanskoj kandidaturi za EU bit će negativan
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD – Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uvjete za status kandidatkinje za EU, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel i pozvala srbijansku vladu "na promjenu smjera", objavili su danas gotovo svi mediji u Srbiji.

Nakon višetjednog nagađanja njemačka kancelarka danas je jasno dala do znanja da će njemački stav na summitu EU 8. i 9. prosinca, kada se bude raspravljalo o daljnjoj europskoj integraciji zemalja Zapadnog Balkana, kada je o Srbiji riječ, biti negativan, piše beogradski Blic ističući izjavu kancelarke Merkel kako "put Srbije u EU vodi samo preko normalizacije odnosa s Kosovom".

– Žao mi je što Srbija do sada nije ispunila ova očekivanja u dovoljnoj mjeri, čime za sada nisu dane pretpostavke za dodjelu statusa kandidata – rekla je kancelarka i dodala kako se Srbiji "osim toga može predbaciti i da je proteklih dana doprinijela stvaranju atmosfere u kojoj su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i ozlijeđeni".

B92 piše da njemački mediji podsjećaju kako na prijelazima između Kosova i Srbije već tjednima traju sukobi kosovskih Srba i snaga KFOR-a i da su Srbi u ponedjeljak pucali u dva njemačka vojnika.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 470

DU
Deleted user
08:46 03.12.2011.

Jeli ovo Merkel pokazuje kolika je srbija?

BM
Boris Markovic
12:15 03.12.2011.

@puky: Sta ti je ovo \"jedino će naša braća Hrvati sa nama u EU\". Da li to znaci da ti nisi Hrvat?

OB
-obrisani-
14:53 02.12.2011.

Slobo nam je obećao letovanje u Karlobagu a danas prištinu gledamo preko google mapsa