TURIZAM

Međimurska županija pretvara se u raj za golfere

09.03.2009.
u 15:37
Pogledaj originalni članak

Toplice Sveti Martin za dva mjeseca otvorit će hotel SPA Golfer s četiri zvjezdice u kojem će od početka idućeg mjeseca do 1. svibnja zaposliti stotinjak ljudi - čistačice, sobarice, recepcionere, kuhare, konobare, masere...

Dva restorana i dvorana
Uz hotel otvorit će se i golfsko igralište s grijanim “greenovima” (četvrto takvo u Europi), golfski klub i dvodijelna sportska dvorana. Gostima će na raspolaganju biti 150 soba, šest apartmana, wellness-centar na 1800 četvornih metara pod nazivom Five stars Murad inclusive healt centea, američke tvrtke čiju su licenciju dobili. Otvorit će se i kongresni centar s pet dvorana za 500 ljudi, dva restorana, noćni klub, bar i kafić. Cijeli kompleks prostire se na 300.000 četvornih metara. U planu je gradnja još jednog wellness-hotela do 2011. godine.

- Igrališta za golf prostirat će se na 90.000 četvornih metara - kaže direktor Rudolf Radiković.

Golf je jedan od turistički najatraktivnijih sportova koji gosti, i to ne samo oni dubljeg džepa, sve više traže, pa igrališta planiraju otvoriti i ulagači u buduće toplice u Draškovcu, čija bi gradnja, prema posljednjim najavama, trebala započeti u drugoj polovici iduće godine. No, u donjem dijelu Međimurja glas protiv predloženih izmjena prostornog plana uređenja grada Preloga, u kojem su južno i jugozapadno od Draškovca predviđeni i igrališta za golf, digli su neki poljoprivrednici kojima je žao “žrtvovati” plodne oranice. Podržao ih je i HSS.

- Načelno se protivimo gradnji igrališta za golf jer se time oduzima ionako oskudno poljoprivredno zemljište. Zakon o igralištima za golf omogućuje u određenim slučajevima i izvlaštenje ako vlasnik ne pristane na prodaju - istaknuo je Marijan Glavina.

Golf na Čukoske gmajne
No ako su igrališta preduvjet o kojem ovisi gradnja lječilišno-turističkog kompleksa u Draškovcu, u HSS-u nisu protiv njih, ali neka budu, kažu, na drugoj lokaciji. Predlažu Čukosku gmajnu, gdje je 60 hektara državnog zemljišta. To bi, smatraju, i investitorima olakšalo otkup zemljišta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr