Srušili mu odluku o zaduženju

Međimurski župan o suradnji SDP-a i HDZ-a: 'Ne mogu to prihvatiti'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Potpisan ugovor između Grada Preloga i APN-a o početku gradnje novih stanova
Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Matija Posavec
25.05.2020.
u 11:59
Zaustavljanje određenih projekata, uplitanje u neke stvari koje nemaju nikakve veze s predstavničkim tijelom i stvaranje neke koalicije i zajedničke suradnje SDP-a i HDZ-a, ja naprosto ne mogu prihvatiti, kaže Posavec.
Pogledaj originalni članak

Nezavisni međimurski župan Matija Posavec još nije, kako kaže, donio konačnu odluku na čijoj će listu na parlamentarne izbore. SDP mu nudi drugo mjesto u 3. izbornoj jedinici. No, u Međimurju se dogodila neuobičajena situacija da su SDP i HDZ "srušili" županov prijedlog o kratkoročnom kreditnom zaduženju županije za 25 milijuna kuna, čime su, tvrdi župan, zaustavili izgradnju bolničkog paviljona, a te dvije stranke tražile su i smjenu ravnatelja bolnice.

- Uvijek sam s pozicije župana razvoj Međimurja i realizaciju projekata stavljao iznad bilo kakvih međustranačkih ili političkih odnosa, i na taj smo način nastojali u posljednje tri godine funkcionirati u Županijskoj skupštini. Međutim, zaustavljanje određenih projekata, uplitanje u neke stvari koje nemaju nikakve veze s predstavničkim tijelom i stvaranje neke koalicije i zajedničke suradnje SDP-a i HDZ-a, ja naprosto ne mogu prihvatiti i zbog toga je došlo do opstrukcije nekih točaka koje su ključne i vitalne za realizaciju projekata u Međimurskoj županiji, prije svega vezano uz zdravstvenu skrb i obrazovanje - rekao nam je župan Posavec.

 

Na pitanje što je u pozaditi svega toga, rekao je da ne zna. Međimurje je imalo odlične rezultate oko koronavirusa.

- Bilo kakve kadrovske odluke, smjene ili promjene i uplitanje politike u zdravstveni sustav je nepotrebno - smatra Posavec.

Kako će funckionirati daljnja suradnja s SDP-om u Županijskoj skupštini?

- To treba pitati njih. Imamo zacrtani plan i program, i do kraja mandata moramo realizirati još 40 kapitalnih projekata. Radimo, gradimo, a ako netko drugi to želi opstruirati, neka to bude na njegovoj savjesti - rekao je.

Je li donio odluku na čiju će listu?

- Drugog lipnja stupa na snagu odluka o raspisivanju izbora, i tad počinju teči rokovi. Hajmo se do tada baviti poslom, a nakon toga ćemo razgovarati o izborima - rekao je Posavec.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Osvetnik_Ernesta_Fulira
Osvetnik_Ernesta_Fulira
12:22 25.05.2020.

Bijedni, mizerni, @dministratorski crve.... kad ja nešto napišem, tko si molim te ti da odlučuješ da li će to netko pročitati ili ne ?? Shvati da si gubitnik bio i ostao, da te već više od 6 mjeseci pobjeđujemo i ja i još nekoliko ovdje prisutnih komentatora i da samo podebljavaš svoj image jadnog gubitnika... sve ono što mi napišemo, većina ljudi već pročita prije nego ti obrišeš. Ne možeš dobiti ovu bitku. Nikako. Crvi i gliste ne pobjeđuju. Samo mogu upuzati dublje u blato i prljavštinu. Pa tako i ti.

AN
antiekstremist
12:05 25.05.2020.

Iiiii što je Posavec htio reći ??