Dobio najviše preferencijalnih glasova u 3. izbornoj jedinici

Matija Posavec odradit će mandat župana do kraja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se nakon parlamentarnih izbora
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Štrigova: Međimurski župan Matija Posavec potvrdio suradnju s Restart koalicijom
07.07.2020.
u 13:59
Dobio je preko 16.300 preferencijalnih glasova
Pogledaj originalni članak

Međimurski župan Matija Posavec koji je kao nezavisni kandidat bio na listi Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici, odradit će mandat župana do kraja, a onda otići u Hrvatski sabor.

- Ovi rezultati su snažna podrška sjeveru Hrvatske koji me obvezuju da se još više i energičnije borim za interese našeg kraja. Volio bih konzumirati mandat saborskog zastupnika, no ta je funkcija nespojiva s funkcijom župana, tako da sam, u dvojbi je li bolje biti oporbeni zastupnik ili župan, odlučio da ću mandat župana završiti do kraja i nakon toga aktivirati mandat saborskog zastupnika. Mislim da je to fer - istaknuo je Posavec.

>> VEČERNJI TV Bagić: Ovo će biti Vlada HDZ-a i Plenkovića, Jugo: Pred njima je velika odgovornost

Ne zna, rekao je, tko će ga tih nekoliko mjeseci zamijeniti u Saboru. To će odlučiti SDP. Najvažnija mu je, dodao je, politička stabilnost u Međimurju. Na pitanje hoće li na lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika Čakovca, rekao je to u ovom trenutku ne može ni potvrditi, a ni opovrgnuti. S obzirom na velik broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, Posavcu su neki zamjerali što će ostati župan. Dobio je preko 16.300 preferencijalnih glasova, 1500 više nego prije četiri godine i najviše od svih kandidata u 3. izbornoj jedinici. Najviše preferencijalnih glasova dobio je i u Varaždinu i Ludbregu u susjednoj Varaždinskoj županiji, što znači da je, našalio se, da je "međimurski političar koji je uspio prijeći rijeku Dravu".

- Pokušao sam odraditi kampanju bez kampanje. U njoj nije bilo nijednog mog letka, radijskog spota, plakata, olovke... Htio sam provjeriti koliko zapravo građani vrednuju ili kažnjavaju ono što radim za mandata - objasnio je. Kampanja, smatra, nije bila fer i korektna, već prljava i "ispod pojasa".

- Čak je i moja bivša stranka zadnji dan izbora izašla s nekoretnim plakatima - rekao je Posavec koji je lani izašao iz HNS-a koji ga je, koje li ironije, u predizbornoj kampanji prozvao da je prebjegao u Restart koaliciju. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
17:05 07.07.2020.

Posavec bi da je išao sam dobio min. 2 mandata