sastanak ministara

Martonyi: Poduzet ćemo sve da pregovori završe u lipnju

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Martonyi: Poduzet ćemo sve da pregovori završe u lipnju
VL
Autor
Stojan De Prato
11.03.2011.
u 17:23
Temeljna je svrha naših napora da zajedno s Hrvatskom pošaljemo pozitivan znak drugim zemljama u području da je ulazak u EU moguć, da se i one mogu popeti na palubu – zaključio je Martonyi
Pogledaj originalni članak

– Mađarska će poduzeti sve moguće da pristupni pregovori s Hrvatskom završe do kraja mađarskoga predsjedanja Europskom unijom – uzvratio je to predsjedatelj Vijeća EU u ovome polugodištu, mađarski šef diplomacije János Martonyi na Večernjakovo pitanje dijeli li pesimizam mađarskih diplomata u Bruxellesu glede ostvarenja toga cilja.

Na konferenciji za novinare pred početak tzv. Gymnicha, sastanka ministara vanjskih poslova EU27 i kandidatskih zemalja, kakav se održava jednom u polugodištu, a Mađari su ga priredili u Gödöllőu nedaleko od Budimpešte, Martony je, međutim, napomenuo da "ne zna je li taj cilj zaista i ostvariv jer njegovo ostvarenje ne ovisi samo o Mađarskoj".

– Mnogo toga ovisi o brzini kojom će hrvatska strana napredovati u ispunjavanju mjerila za zatvaranje preostalih poglavlja. Ali temeljna je svrha naših napora da zajedno s Hrvatskom pošaljemo pozitivan znak drugim zemljama u području da je ulazak u EU moguć, da se i one mogu popeti na palubu – zaključio je Martonyi.

Uz proširenje EU, druga je glavna tema Gymnicha susjedska politika, ovaj put s jakim naglaskom na zemlje južne sredozemne obale. U subotu će na Gymnichu sudjelovati i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
18:08 11.03.2011.

ima u EP i drugih jačih faca koje su dale na znanje ovoj vladi što im je činiti za završetak pregovora a ovim Mađarotima je najbolje da sve učine kako bi presudili dvostukom cestovnom ubojici.

JA
jankoprekobrda
18:48 11.03.2011.

Nemojte bas sve poduzimat pustite da i nas narod nesto poduzme, eto narod tako silno zeli otirati ovu podanicko servilnu vladu a njima lipo sidit lagat i pljackat bidni narod. Ma ce narod popi*zdit uzet kave stape pa krenut pu Markova Trga i Banskih Dvora.

UT
utatica
21:15 11.03.2011.

nakon potpisivanja pristupnih pregovora početi će uvjeravanje