Željko Jovanović

'Marija Budimir ne treba se javljati na natječaj za ravnateljicu'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
'Marija Budimir ne treba se javljati na natječaj za ravnateljicu'
10.01.2014.
u 15:56
- Nema tu pregovora niti pogađanja, taj natječaj je okončan neuspješno, ravnateljica Budimir nije dobila suglasnost ministarstva da bude ravnateljica u novom mandatu i mora se raspisati novi natječaj - rekao je Jovanović
Pogledaj originalni članak

Marija Budimir, ni bilo koji drugi ravnatelj koji je smijenjen odlukom školskog odbora zbog kršenja zakona ili nezakonitog izbora, ne treba se javljati na natječaj za ravnatelja jer neće dobiti suglasnost ministarstva. Poručio je to ministar obrazovanja Željko Jovanović na pitanje novinara o zahtjevu udruge Zviždač da se gospođa Budimir imenuje ravnateljicom. 

- Nema tu pregovora niti pogađanja, taj natječaj je okončan neuspješno, ravnateljica Budimir nije dobila suglasnost ministarstva da bude ravnateljica u novom mandatu i mora se raspisati novi natječaj - rekao je Jovanović u Rektoratu Zagrebačkog sveučilišta gdje je nazočio potpisivanju sporazuma o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Poručio je i da u njegovoj odluci nema politike, nego da ona ima veze s moralom i principima. Komentirao je i najavljeni rebalans proračuna kojim se deficit treba smanjiti za više od tri milijarde kuna, o čemu će ministar financija Slavko Linić ovih dana razgovarati s kolegama u Vladi. Naglasio je kako su, što se tiče njegovog ministarstva, rezerve iscrpljene.

- Ukoliko želimo osigurati razvoj Hrvatske moramo iz godine u godinu povećavati ulaganje u obrazovanje i to će biti moj polazni stav. Koliko ću u tome uspjeti ovisi u kojoj mjeri ćemo mi kao Vlada biti spremni ispuniti zahtjeve EU. Ovo je situacija koja od svih nas traži dodatna odricanja, to mora biti jasno građanima i sindikatima. Ono što stalno ponavljamo, mirovine se neće dirati i učinit ćemo sve da se plaće ne moraju dodatno smanjivati - rekao je ministar. 

Sporazumom koji su potpisali ministar obrane Ante Kotromanović i rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš ustrojavaju se dva programa preddiplomskih sveučilišnih studija, Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo. Prvu će generaciju studenata, a očekuje ih se oko stotinu, upisati u rujnu, zaposlit će 24 docenta i 8 asistenata te će Vlada za njega izdvajati pet milijuna kuna godišnje. Nastava će se održavati na Hrvatskom vojnom učilištu, a predavanja će držati nastavnici sa 11 fakulteta Zagrebačkog sveučilišta. Novi studiji pokreću se kako bi Oružane snage dobile kvalitetniji časnički kadar, a prema riječima ministra Kotromanovića interes za studije već su pokazale i zemlje iz regije.

>> Balenović: Tražimo od ministra da M. Budimir vrati na posao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar tajar
tajar
16:47 10.01.2014.

Krivo! Gđi Budimir nije Ministarstvo uskratilo suglasnost, već Ministar odnosno njegova Partija!

PM
perica_mali
16:22 10.01.2014.

kag promene ustav, ostali budu na vlasti vječno ... hahaha ... nek račan vrati arhive iz beograda ... odmah!

Avatar antuntun55
antuntun55
16:16 10.01.2014.

bestidna vlast koja gradonačelnika uhvaćenog u kriminalu bezrezervno podržava ,a osobu koja ga je razotkrila u kriminalu šikanira i pokušava pribiti na stup srama....samo zaboravljaju da "ničija nije gorjela do zore"..... poslije Bajića doći će jednom netko tko će provoditi zakon