Kadrovsko pojačanje

Manojlović i Bačić iz USKOK-a novi europski tužitelji

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Op?inski i županijski sud
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Prazna stolica u sudnici
26.05.2022.
u 10:20
Imenovani su na mandat od pet godina, a natječaj nakon kojeg su imenovani bio je raspisan u ožujku.
Pogledaj originalni članak

Počeli su raditi prije godinu dana, a do sada se mogu pohvaliti s pokretanjem više istraga te podizanjem dvije optužnice. A nedavno su se pojačali i u ljudstvu jer su dobili još dva nova tužitelja. Riječ je o Uredu europskog javnog tužitelja (EPPO) u Hrvatskoj koji se sada pojačao sa Sašom Manojlovićem i Krešimirom Bačićem.

Njihovo imenovanje potpisala je glavna europska tužiteljica Laure Kövesi. Imenovani su na mandat od pet godina, a natječaj nakon kojeg su imenovani bio je raspisan u ožujku. Manojlović i Bačić tako su se pridružili Sani Ljubičić i Tomislavu Kamberu, koji su na prvom natječaju izabrani i imenovani kao delegirani europski tužitelji. Šefica svima njima je Tamara Laptoš, jedna od 22 europska javna tužitelja.

Što se tiče Manojlovića i Bačića, obojica u EPPO dolaze iz USKOK-a, gdje su bili zamjenici ravnateljice USKOK-a. Obojica su u dosadašnjoj karijeri radila na velikim predmetima pa je tako Manojlović zastupao USKOK-ovu optužnicu protiv Božidara Kalmete, bivšeg HDZ-ova ministra i ostalih optuženih u aferi HAC – Remorker, dok je Bačić radio na predmetima koji su se bavili malverzacijama u zagrebačkoj gradskoj upravi te prevarama s osiguranjima.

Prema podacima iz godišnjeg izvješća EPPO-a, objavljenog prije koji mjesec, hrvatski ured vodi je istrage u više predmeta, u kojima je procijenjena šteta od oko 30,6 milijuna eura.

VIDEO: Let novim helikopterom UH-60M Black Hawk

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.