Ozlijedio dvije žene

Manijak iz Splita tražio prenoćište: 'Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac'

Manijak iz Splita tražio prenoćište: 'Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac'
19.07.2021.
u 10:13
Stanovao je, navodno, kod poznanika u Srinjinama, gdje mještani nemaju pojma tko im se doselio u susjedstvo
Pogledaj originalni članak

Aleksandar Nišević iz Gline, u subotu ujutro teško je ozlijedio dvije žene na Firulama i na Blatinama. Ne zna se koliko je dugo boravio na području Splita i okolice. Živio je najvjerojatnije od sitnih krađa, provala, prisile, razbojstava i ostalih nedjela, što potvrđuje i njegov opsežni dosje, a i zadnju tjeralicu za njim izdala je PU zagrebačka, s naredbom da ga se odmah uhiti.

Stanovao je, navodno, kod poznanika u Srinjinama, gdje mještani nemaju pojma tko im se doselio u susjedstvo.

Nismo ga viđali, valjda se tek doselio, ali po internetu piše da je psovao za nekom ženom koja je prošla s djetetom. Neka njega dalje od svih nas. Nadam se da su te žene koje je napao dobro i da se on neće izvući iz zatvora na neko mentalno oboljenje, nego da će odgovarati za ovo što je učinio – kazali su za Slobodnu Dalmaciju.

Video: Manijak iz Splita priveden i prijavljen za pokušaj ubojstva

Doznaje se da je prije dva mjeseca 28-godišnjak pokucao na vrata prenoćišta udruge "Snaga vjere" u Varoši. Nikša Džanko, koji vodi tu udrugu, primio ga je na spavanje, baš kao što prima svakoga kome treba pomoć, topli obrok, a nije to u mogućnosti osigurati.

– Primili smo ga kao i svakog tko nam dođe, ali nije se dugo zadržao. Rekao je da nema gdje spavati i da nema novaca, pa smo mu dali krevet. Rekao je da je beskućnik i spominjao je neke pomalo nepovezane priče kako je živio u Glini dok nije pala, pa na Kosovu, pa je spominjao težak razvod roditelja, pa Ameriku... Vidio sam odmah da mu se ne može baš vjerovati. Djelovao je malo glupasto, a vidjelo se da je tipični sitni ulični kriminalac. Govorio sam mu da treba promijeniti svoj život, da se javi u komunu za početak, ali njega je to očito nerviralo pa me nije ni slušao. Nakon nekoliko dana u prenoćištu rekao je da ide dalje, da će raditi kod nekog čovjeka na Žnjanu. Od tada nisam čuo ništa o njemu do ovog ružnog događaja, kada je napao jadne žene – govori Džanko, koji, poput čitave javnosti, osuđuje ovakav čin muškarca iz Gline.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VI
vidum
12:25 19.07.2021.

Možda bi bilo primjerenije napisati "Manijak u Splitu tražio prenoćište", jer manijak nije iz Splita.