Nije uspio

Maleni Sagi nije se izborio za život

Foto: Privatni album
Maleni Sagi nije se izborio za život
04.07.2018.
u 13:43
Nitko ne zna koliko dugo je bio zakopan, koliko dugo se mučio i pokušavao dozvati nekog da mu pomogne.
Pogledaj originalni članak

Maleni Sagi koji je pronađen živ zakopan u Vugrovcu nije uspio. Veterinari su napravili sve što su znali i mogli, ali njegovo srce prestalo je kucati.

Jutros su svi pokušaji da se spasi završili neuspjehom, bio je iscrpljen, pothlađen i pun rana iz kojih su izlazili crvi. Što mu se dogodilo i tko ga je zakopao za sada se ne zna. Prolaznici koji su ga čuli kako cvili ne prepoznaju ga, a kako nema čip ne zna se čiji je. Prema procjenama veterinara, imao je tek nekoliko godina.

– Njegovo maleno tijelo poslano je na obdukciju, da saznamo više što mu se dogodilo – kažu u Noinoj arci, zagrebačkoj udruzi koja je preuzela brigu o ranjenom psu.

Imate li bilo kakve podatke, ili možda prepoznajete psa, javite im se na 091/26-22-619. A možete se javiti i u najbližu policijsku postaju, jer onaj tko je Sagija zakopao kriv je za njegovu smrt i namjerno je izazvao njegovu patnju. A u čl. 205 Kaznenog zakona jasno piše - tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BU
budan77
16:42 04.07.2018.

Strasno! Zelim da se vrati u istoj mjeri svakome tko nanosi bol bilo kojem zivom bicu protiv njegove volje! Za predpostaviti je da je ovo bila tinejderska igra...zelim im da i sami kao i njihovi bliznji dozive nesto slicno...nadam se da ce se sjetiti svoje proslosti