pomažemo

Malamutica Eska traži dom u kojem će je maziti, ali ne i razmaziti

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
02.07.2018.
u 18:54
Četiri godine živjela je zavezana lancem, zaigrana je i umiljata, a ostale informacije možete dobiti na telefon 095/53-67-591
Pogledaj originalni članak

Pronašli su je zavezanu za jednu od olupina koje je čuvala, već izdaleka vidjelo se da je bila više gladna nego sita.

Mahala je repom kad ih je ugledala, čekala je da je pomaze i poklone joj malo pažnje. Dobila je sve to, ali i puno više. Esku su odveli iz dvorišta u kojem je četiri godine živjela na lancu. Uz najbolju hranu, brigu veterinara, a u međuvremenu je i sterilizirana, te zahvaljujući trudu volontera i svih koji su se s njom bavili Eska je postala neka nova malamutica.

Foto: Privatni album

– Eska ima šest i pol godina i trenutno je u Zagrebu. Unatoč svemu što je prošla voli ljude, ali treba čovjeka koji će se znati nositi sa svim njezinim problemima. Jako je zaigrana i umiljata, nepovjerljiva prema nepoznatima, iako se vrlo brzo opusti. Još uvijek je nepredvidiva s drugim psima – kaže volonterka koja se brine o Eski i traži joj dom. Lanac i boks ne dolaze u obzir, a bilo bi dobro da ima dvorište i nekog tko se zna nositi sa svim onim što sa sobom donose malamuti.

– Eska je jako mazna i voli ljude, nije klasično tvrdoglavi malamut. Jako voli djecu, ali zbog svoje veličine treba malo pripaziti kad se s njima igra. Ne znamo ni kako bi regirala na grubosti zbog svega što je u životu prošla – kaže volonterka.

Eskinu priču možete pratiti i na Facebook stranici, a dodatne informacije o tome kako možete pomoći volonterima, ali i udomiti kujicu, dobit ćete na telefon 095/53-67-591.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.