Posjet Italiji

Maksimalna sigurnost zbog dolaska Trumpa

Foto: Reuters/Pixsell
Maksimalna sigurnost zbog dolaska Trumpa
23.05.2017.
u 15:32
U srijedu ujutro u 8.30 sati Trump će stići u Vatikan na razgovor s papom Franjom
Pogledaj originalni članak

Stupanj sigurnosti u Rimu podignut je na najvišu razinu zbog 24-satnog (izmeđi 23. i 24. svibnja) boravka amewričkog predsjednika Donalda Trumpa u Vijećnom gradu. U pratnji Trumpa su njegova supruga Melania, kćer Ivanka (koje imaju i drugačji program), te državni tajnik Rex Wayne Tillerson, osim dakako ostatka brojne delegacije i pripadnika sigurnosnih snaga.

Trump, kao i svi američki predsjednici, tijekom boravka u Rimu boravi u rezidenciji američkog veleposlanika, u Vili Taverna. Dio ulica oko te rezidencije je zatvoreno.

U srijedu ujutro u 8.30 sati Trump će stići u Vatikan na razgovor s papom Franjom, nakon čega će se sastati u Quirinalu s predsjednikom talijanske republike Sergiom Mattarellom, a onda i s premijerom Paolom Gentilonijem. Poslije razgovora u Rimu i VatikanuTrump putuje u Bruxelles, odakle će se vratiti u Italiju, na Siciliju gdje će u Taormini sudjelovati 26. i 27. svibnja na sastanku na vrhu sedam industrijski najrazvijenijih zemalja, G7.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.