Marijana Barlek

Majka dvoje djece vlasnica 
je prve obrtnice za – striptiz!

Foto: Marko Prpić/Pixsell
barlek (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
barlek (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
barlek (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
barlek (1)
05.12.2010.
u 12:00
Sa suprugom 25-godišnjakinja planira otvoriti i trogodišnju strukovnu školu za striptiz u kojoj se ne bi učila “štanga”, nego anatomija, kultura, starogrčki, povijest, umjetnost, psihologija...
Pogledaj originalni članak

Koga vraga više radi u kupaonici... – pitao se često Antonio Barlek za svoju suprugu Marijanu. A ona je u svoja četiri kupaonička zida, nakon što je stavila djecu na spavanje – plesala striptiz. Danas se tome smiju i zajednički rade na projektu prve strukovne škole za striptiz u Hrvatskoj! Obrtnica je već u džepu, također prva ikada izdana u kojoj u rubrici “djelatnost” piše – izvođenje striptiza. Da bi do toga došli, pokucali su na mnoga vrata, a, što bi se reklo, probili i mnogo zidova.

Dane i noći u knjižnici

– Kad smo odlučili krenuti u cijelu priču, prva nam je adresa bila općina. Tamo su nas ismijali i poslali u Ministarstvo obrazovanja, Poglavarstvo... U Gradu su nam rekli da je to predegutantno... Ne bih to sve mogla sama i često sam razmišljala: “Pa zar mi nitko neće dati šansu da pokrenem posao svojih snova” – opisuje 25-godišnja Marijana.

A ti snovi počeli su prije više od deset godina kada je u jednom klubu čiji je vlasnik bio prijatelj njezina oca vidjela tečaj plesa jedne gospođe...

– Ona mi je unijela tu ljubav prema plesu, prema striptizu. I sama ga je obožavala i to je bilo jednostavno divno – prisjeća se. Sama je svoju premijeru, nakon što je “izašla iz kupaonice” imala pred suprugom. Iskoristila je, kaže, priliku kada su malo popili i opustili se...

– Što da kažem? Bio sam šokiran kada sam vidio što radi. Nije mi bilo jasno odakle samo to zna! – kaže Antonio, koji je od tog trenutka uz svoju suprugu u njihovu projektu.

Presjek u administraciji bila je adresa Ministarstva gospodarstva, gdje su im rekli da predaju pisanu verziju projekta. I to su učinili. Uslijedili su tu još mjeseci Scila i Haribda, ali danas su Barleki vlasnici jedine “striptiz obrtnice”. Oboje osjećaju da su na korak do krajnjeg cilja i ne namjeravaju odustati od osnivanja na početku spomenute škole za striptiz. Osmislili su to kao trogodišnje obrazovanje za koje bi bilo prijeko potrebno opće predznanje, odnosno ne bi bilo moguće školu upisati odmah nakon osnovnoškolskog obrazovanja.

– Anatomija, kultura, starogrčki jezik, povijest, umjetnost, psihologija... – nabraja Marijana neke od predmeta buduće škole za striptiz. Trenutačno radi na udžbenicima za sve te predmete zbog čega, kako kaže, već godinama dane i noći provodi u knjižnici i skuplja građu.

– Želim striptizu vratiti dostojanstvo, vratiti ga u kulturu i umjetnost, u kazališta – vatreno objašnjava Marijana, koja je inače završila srednju ekonomsku školu. No, to je bilo reda radi, oduvijek zna što je njezina prava ljubav. “Pozeleni” kada čuje riječ štanga jer njezin striptiz nema veze s golim ženama koje se vrte po nekoj cijevi u kakvom sumnjivom noćnom klubu...

Taj ples diže samopouzdanje

– Ma, striptiz su plesale još sakralne plesačice koje su se davale bogovima. Nisu mogle imati intimne odnose pa su izvodile erotski ples, a skidale su se jednostavno zato što im je bilo vruće – priča ova učiteljica striptiza u čijoj školi nema niti će biti skidanja do kraja.

Njezin projekt već vrbuje jedna slovenska tvrtka, štoviše, kaže, pozivaju je da tamo pokrene cijelu stvar. Trenutačno je projekt u zadnjoj fazi, odnosno u Agenciji za obrazovanje, koja će ga razmotriti i odlučiti.

Ondje će odlučiti hoće li Marijana Barlek ostvariti svoje snove i hoće li Zagreb dobiti jednu specifičnu strukovnu školu. Do tada ova mlada majka rekreativno održava tečajeve čija je cijena 700 kuna za mjesec dana.

– Želim da ljudi ispravno shvate striptiz. To je ples koji je i meni osobno puno pomogao u teškim situacijama, podignuo mi samopouzdanje, samopoštovanje i nadam se da će to netko prepoznati – zaključuje Marijana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

OB
-obrisani-
07:14 06.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

VI
vidimškoj
12:09 05.12.2010.

dobro je ,brije se ispod pauzuha a mođda i među.........može u striptizzzzeeeee...

DU
Deleted user
17:20 05.12.2010.

F*** off obrtnice.