u lošem stanju

Majka držala sina zatočenog gotovo 30 godina: Pronađen je ozlijeđen, izgubio je gotovo sve zube

Foto: Rob Schoenbaum/XinHua/PIXSELL
Majka držala sina zatočenog gotovo 30 godina: Pronađen je ozlijeđen, izgubio je gotovo sve zube
01.12.2020.
u 17:00
Nakon što je muškarac prebačen u bolnicu, liječnici su alarmirali policiju koja je zadržala njegovu majku
Pogledaj originalni članak

Švedska policija uhitila je stariju ženu zbog sumnje da je sina držala zatvorenog u stanu u predgrađu Stockholma gotovo tri desetljeća. Poricala je da ga je zarobila te da mu je nanosila tjelesne ozljede nakon što je sin, sada star oko 40 godina, pronađen ozlijeđen i u lošim životnim uvjetima. 

Prema prvim informacijama, pronašla ga je rođakinja nakon što se majka razboljela te je prebačen u bolnicu. Rekla je kako ih je posljednji put posjetila prije oko 20 godina nakon uzaludnih pokušaja da se nešto poduzme oko dobrobiti djeteta koje je prestalo ići u školu s 11 ili 12 godina, piše BBC

Nakon što je otvorila otključana vrata stana, tvrdi kako je sve smrdjelo na mokraću, trulež, prljavštinu i prašinu. Progurala se kroz gomilu nereda te ugledala muškarca kako sjedi u mračnom kutu kuhinje

Kada ju je ugledao, ustao je i šaputao joj ime. Rekla je kako je izgubio gotovo sve zube te kako mu je glas bio nejasan. 

Nakon što je muškarac prebačen u bolnicu, liječnici su alarmirali policiju koja je zadržala njegovu majku. I njemu je bila potrebna operacija, no nisu poznati detalji zahvata. 

Rođakinja koja je pronašla muškarca rekla je kako se majka loše osjećala zbog gubitka ranijeg djeteta u mladosti, a kada je ponovno rodila, njezin je novi sin dobio isto ime. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SI
sisavac
18:05 01.12.2020.

švedska je to, nije neka zaostala balkanska prčija. fritzl nije balkanac.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
21:41 01.12.2020.

Te krasne države u kojima nitko ne gura nos u tuđa posla... gdje je rodbina stranac, a susjed alien. Gdje su službe perfektne. Gdje se uči od malena o duginim obiteljima ... krasno.

Avatar Nilski konj
Nilski konj
10:58 02.12.2020.

Kako Večernji lijepo tepa zlostavljačici nazivajući je "majka". Da je u pitanju muškarac sigurno ga ne bi zvali tata već monstrum!?