kazneno djelo

Majci godinu dana uvjetno zbog zanemarivanja djece

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Majci godinu dana uvjetno zbog zanemarivanja djece
11.06.2019.
u 09:19
Kćer je često fizički kažnjavala i tjerala ju da po trgovinama i ugostiteljskim objektima traži prazne boce.
Pogledaj originalni članak

Domaćica J.M., majka četvero malodobne djece iz okolice Varaždina, osuđena je na godinu dana zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece te prijetnje.

Kako piše u presudi Općinskog suda u Varaždinu, od 29. lipnja 2010. do polovice lipnja 2016., zanemarivala je kćer rođenu 2006. i sina rođenog 2005., ostavljajući ih u više navrata same u kući, u školu su dolazili prljavi, a kćer je imala i uši u kosi. Emocionalno ih je zlostavljala i lagala im da im je otac poginuo, a potom da je živ, ali da ga nije briga za njih.

Kćer je često fizički kažnjavala i tjerala ju da po trgovinama i ugostiteljskim objektima traži prazne boce. Nazvala je 2016. tada desetogodišnju kćer koja je otišla živjeti s ocem i zaprijetila joj da će doći po nju i "prodati za 50.000 kuna ili 10.000 eura", a oca i njegovu suprugu zaklati.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.