Utaja poreza ili carine

Mađar i Ukrajinac oštetili hrvatski državni proračun za sedam milijuna kuna

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Mađar i Ukrajinac oštetili hrvatski državni proračun za sedam milijuna kuna
22.05.2020.
u 10:50
Kao direktori i odgovorne osobe u poduzeću iz Donjeg Kraljevca izbjegli su plaćanje poreza na dodanu vrijednost
Pogledaj originalni članak

Mađar i Ukrajinac oštetili su hrvatski državni proračun za sedam milijuna kuna. Mađarski državljanin rođen 1956. godine i ukrajinski državljanin rođen 1978. godine počinili su kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, izvijestila je PU međimurska.

Kao direktori i odgovorne osobe u poduzeću iz Donjeg Kraljevca izbjegli su plaćanje poreza na dodanu vrijednost neosnovano prijavivši nadležnoj Poreznoj upravi za razdoblje od listopada 2016. do rujna 2017. godine odbitak pretporeza na stjecanje dobara unutar Europske unije, koja nisu dopremljena u Hrvatsku.

Koristili su pritom PDV ID broj koji je izdan u Hrvatskoj. Nisu obračunali ni prijavili porez na dodanu vrijednost na stjecanja dobara unutar Europske unije, a nisu obračunali niti porez na dodanu vrijednost na primljene usluge iz Europske unije.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.