Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utaja poreza ili carine

Mađar i Ukrajinac oštetili hrvatski državni proračun za sedam milijuna kuna

HAC-Skladgradnja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.05.2020.
u 10:50

Kao direktori i odgovorne osobe u poduzeću iz Donjeg Kraljevca izbjegli su plaćanje poreza na dodanu vrijednost

Mađar i Ukrajinac oštetili su hrvatski državni proračun za sedam milijuna kuna. Mađarski državljanin rođen 1956. godine i ukrajinski državljanin rođen 1978. godine počinili su kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, izvijestila je PU međimurska.

Kao direktori i odgovorne osobe u poduzeću iz Donjeg Kraljevca izbjegli su plaćanje poreza na dodanu vrijednost neosnovano prijavivši nadležnoj Poreznoj upravi za razdoblje od listopada 2016. do rujna 2017. godine odbitak pretporeza na stjecanje dobara unutar Europske unije, koja nisu dopremljena u Hrvatsku.

Koristili su pritom PDV ID broj koji je izdan u Hrvatskoj. Nisu obračunali ni prijavili porez na dodanu vrijednost na stjecanja dobara unutar Europske unije, a nisu obračunali niti porez na dodanu vrijednost na primljene usluge iz Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije