svjedoci obrane

Luka Bebić: Priča o crnim fondovima do mene nije došla

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Milinović na suđenju za Fimi medija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
luka bebic,fimi media,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Milinović na suđenju za Fimi medija (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Milinović na suđenju za Fimi medija (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Milinović,portal (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Milinović,portal (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
luka bebic,fimi media,portal (1)
04.02.2013.
u 11:36
Ja jesam čuo za Fimi mediu, no nisam znao što oni rade. Čini mi se da naše kampanje radila neka druga agencija, mislim da se zvala Masol, kazao je Bebić.
Pogledaj originalni članak

- Ta priča o crnim fondovima do mojih ušiju nikada nije došla - kazao je u ponedjeljak Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Fimi media.

Bebić, inače jedan od prvih svjedoka obrane Ive Sanadera, svojim iskazom povremeno je nasmijavao cijelu sudnicu, primjerice kada je iskazivao o njegovim i Sanaderovim obiteljskim druženjima.

Pričajući tako kako su njihove obitelji zajedno s obiteljima Jerka Rošina i Maria Zubovića zajedno ljetovale te odlazile na brod, upitan tko je donosio namirnice, Bebić je odgovorio.

- Svi, a ponajviše ja. Donosio sam ulje, vino, voće i tako to. Imao sam onda, a imam i sada fala Bogu. Sanaderovu obranu takve, nazovimo ih tričarije, zanimale su, jer je Mladen Barišić u svom iskazu naveo da je Sanader tijekom tih ljetovanja upravo njega zadužio za nabavku hrane i pića. Govoreći pak o mnogo ozbiljnijim stvarima. Bebić je opisivao kako je funkcioniralo predsjedništvo HDZ-a, kojeg je i on bio član, na kojem se prema njegovim riječima ponekad raspravljao o donacijama, no nije o financijama.

- Ja se, kao ni većina tih ljudi tamo ne razumijem u financije. Mi bi od glavnog tajnika dobili informaciju o financijskom poslovanju stranke i tome smo vjerovali. Pa ne možete baš svakog provjeravati - kazao je Bebić. Dodao je i da po njegovom saznanju Sanader nije uzrupirao odlučivanje o financijskim poslovanju stranke, jer to po statutu stranke nije ni mogao. Govoreći pak o Fimi mediji kazao je kako nije imao saznanja da je to marketinška agencija koja radi za HDZ.

- Ja jesam čuo za Fimi mediu, no nisam znao što oni rade. Čini mi se da naše kampanje radila neka druga agencija, mislim da se zvala Masol (ta se agencija u medijima povezuje s Ratkom Mačekom, bivšim glasnogovornikom Vlade i HDZ-a, također optuženim u Fimi mediji, iako on to demantira, op.a.) - kazao je Bebić. Progovorio je Bebić i o načinu financiranja stranke, pa je tako spomenuo donacije i moralnu obvezu onih koji su postavljeni na izborene liste u privlačenju sponzora. O toj moralnoj obvezi za vabljenjem donatora iskazivao je i Darko Milinović, bivši ministar zdravlja i bivši podpresjednik Vlade koji također nije ništa čuo o crnim fondovima ni plaćanju mimo računa. A zanimljiv je odgovor dao i na pitanje kada je čuo za Fimi mediu.

- Za njih sam čuo na trećem dnevniku. I kada se sve to počelo pojavljivati po medijima, predsjednica stranke rekla je da nam to sve šteti te da nije istina - kazao je Milinović.

 >>Na klupu za svjedoke sjest će gotovo svi viđeniji članovi HDZ-a

>>'Po Sanaderovu nalogu četiri sam slike odvezao Fioliću'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar dariodario551
dariodario551
11:57 04.02.2013.

Mi u HDZu uopće nismo ni znali za taj famozni Cni Fond,,, za sve je kriv Sanader

Avatar pupoljak
pupoljak
11:57 04.02.2013.

Siroti Dado ništa nije znao, iz novina čuo za crni fond. I još ga tužiteljica plaši pitanjima, hehe....

TO
tonto
15:49 04.02.2013.

Čista laž,svi su oni znali!!!