Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

'Po Sanaderovu nalogu četiri sam slike odvezao Fioliću'

Ivo Sanader (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
28.01.2013.
u 14:46

Vesna Kadić Komadina kazala je da su Mladenu Barišiću dolazile mnoge osobe iz političkog i estradnog života, poput Mate Miše Kovača

Što sve točno uključuje posao člana osiguranja visoko štićene osobe, u ovom slučaju konkretno bivšeg premijera Ive Sanadera, danas je vrlo plastično u nastavku suđenja za aferu Fimi media na zagrebačkom Županijskom sudu opisao Vjekoslav  Mikuljan. Kako je kazao, on je bio Sanaderov vozač, a osim Sanadera vozio je njegovu užu i širu obitelj – suprugu, kćeri te punca i punicu. Za Sanadera je u Sanaderovoj privatnoj tvrtki radio i nakon što je Sanader naprasno dao ostavku na mjesto premijera u srpnju 2009., a u tom vremenu, osim što je vozio Sanaderove, Mikuljan je prevozio i razne umjetničke slike. Po Sanaderovu nalogu, kako je kazao, vozio ih je u razne galerije, a jednom prigodom odvezao Stjepanu Fioliću, šutljivom saborskom zastupniku HDZ-a i Sanaderovu suokrivljeniku u aferi Planinska.

– Bio je kolovoz 2009. i po Sanaderovoj uputi četiri sam slike odvezao Fioliću, a jednu Sanaderu. Te su slike prije toga bile u Modernoj galeriji, a vozio sam ih u Sanaderovu Mercedesu S klase – kazao je Mikuljan. Rekao je da je u to vrijeme bio zaposlen u MUP-u te da nije primao nikakvu naknadu od HDZ-a. Doduše, kada bi imao neki trošak vezan uz vozilo, s obzirom na to da je ono bilo registrirano na HDZ, račun je znao odnijeti HDZ-ovim blagajnicama Branki  Pavošević i nakon nje Marici Glavaš. Za te račune, kazao je Mikuljan, dobio bi novac i uplatnicu, koju je potpisao. Kada mu je predočeno kako je u svom iskazu B. Pavošević rekla da je i on bio među onima kojima je iz stranačke blagajne isplaćivana naknada od 1500 kuna, svjedok je kazao:

– Ta  tvrdnja nije točna i nanijela je veliku štetu meni i mojoj obitelji. Imao sam dobru plaću u MUP-u i ta je plaća jedino što sam primao. Osim njega svjedočila je Vesna Kadić Komadina, koja je bila zaposlena u Carini. Svjedočila je da su Mladenu Barišiću dolazile mnoge osobe iz političkog i estradnog života poput, primjerice, Mate Miše Kovača, no koji je bio razlog njihova dolaženja, svjedokinja nije znala.

>> Sanaderu dao 30.000 DEM i 200.000 kn te mu kupio BMW

Komentara 4

Avatar emilsali
emilsali
15:40 28.01.2013.

Sta jos ga sude........?

ŠU
šumaherr
15:34 28.01.2013.

Zar sanader nema Peugeot iz 1960-ih. Otkud Mercedes S !?

OB
-obrisani-
16:12 28.01.2013.

Vise ce kostat gradane ovaj sud nego koliko ga se sudi da je muljao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije