kb dubrava

Liječnici traže smjenu upravitelja

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Liječnici traže smjenu upravitelja
22.11.2013.
u 22:27
Sve sam napravio prema uputama ministarstva, 
kaže Korolija
Pogledaj originalni članak

Smijenjeni predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava dr. Leonardo Patrlj danas je zatražio smjenu sanacijskog upravitelja bolnice Dragana Korolije Marinića i njegovih pomoćnika, a podržalo ga je 500-ak djelatnika bolnice.

– Spletkarenje, nekomuniciranje i nadmenost odlike su trenutnog vodstva koje upravlja godinu i pol. Očekujemo da će ministar Ostojić brzo ispuniti naše zahtjeve jer nećemo odustati, rekao je Patrlj i dodao da je njega i predstojnicu Klinike za unutarnje bolesti dr. Jadranku Morović Vergles pismeno smijenilo mimo znanja Stručnog vijeća jer nisu predali izjave o evidenciji rada liječnika tijekom štrajka.

– Presedan u povijesti medicine je da politika smjenjuje vrhunske stručnjake za dnevno političke interese. Liječnici to neće dozvoliti, rekla je sindikalistica Ljiljana Kosić Lovrić. Očitovao se i Dragan Korolija.

– Na prosvjedu liječnika 10. listopada bila su četiri kirurga za vrijeme radnog vremena. Poslali su platne liste u kojima je upisano nula sati štrajka. Radio sam prema uputama ministarstva zdravlja. Kolege sam razriješio s mjesta pročelnika Klinike i postavio ih na mjesta pročelnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju i Zavoda za imunologiju. Ako sam nešto krivo napravio, snosit ću odgovornost.

>>Liječnicima stigla kazna za štrajk – dobili 650 kuna plaće

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ER
EUGEN ROMMEL 2
11:24 23.11.2013.

koga će drug ostojić imanovati nego srbina!