UHIĆENO LICE S TJERALICE

Lihvario slovenskog poduzetnika. Uzeo mu 147.000 eura

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Lihvario slovenskog poduzetnika. Uzeo mu 147.000 eura
27.10.2020.
u 11:07
Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela da ih prijave.
Pogledaj originalni članak

Muškarac (57) za kojim je bila raspisana tjeralica jer ga se sumnjiči za više iznuda u kojima je "zaradio" 147.000 eura uhićen je 26. listopada, priopćila je dubrovačka policija.

Kako je priopćila policija, riječ je o nastavku kriminalističkog istraživanja u kojem se 57-godišnjaka sumnjiči za lihvarske ugovore i iznude nad dvojicom hrvatskih državljana, a sada ga se sumnjiči i da je lihvario 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Slovenac je vlasnik trgovačkog društva te je tijekom 2019. i 2020. upao u financijske probleme koje je odlučio riješiti posuđivanjem novca  od 57-godišnjaka. Ovaj mu je u četiri navrata pozajmio 160.000 eura, na koje je obračunavao mjesečnu kamatu od 10, odnosno osam posto. U policiji kažu da je kamata u nesrazmjeru s visinom zajma, a Slovenac mu je po toj kamati isplatio najmanje 147.000 eura.

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela da ih prijave.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MX
Mister X
11:42 27.10.2020.

Slovenac je vlasnik trgovačkog društva te je tijekom 2019. i 2020. "upao u financijske probleme" ??? koje je odlučio riješiti-jako elegantno namjernim posuđivanjem novca od 57-godišnjaka...Ne od banke ima ih koliko u RH ? Zašto ne od Banaka - zna se neda mu niti jedna jedina jer zna da je gnjida i da neče vratiti; Od prijatelja znanaca poslovnih partnera neče dobiti kipe jer je i nima svima dužan Da se sada razumijemo . O čemu se radi. Znam kako se to radi ovaj če midati i nesmije da pisne jer on radi to ilegalno a ja sm potom žrva jer se ne držim ugovora i svjestan svoga duga ne moram to vratiti po korisnim Hrvatskim zakonima !!! Ovaj mu je u četiri navrata pozajmio 160.000 eura, na koje je obračunavao mjesečnu kamatu od 10, odnosno osam posto... Kad je to bilo 8% normalno kad je Hrvatska sa štetnim ugovorima legalizirala strane baneke da pljačkaju sve ood reda hrvatske građane nije bilo . Čekaj malo kako je Euro deviza a živiš i radiš i član si Europe ? Plačaš lihvarske kamete kao i Srbin koji nije član EU nije NATO sveznika nije u istom statusu kao Hrvtska !